Tilbakekalles

Julebrus trekkes fra markedet.

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ringnes har avdekket tilfeller med feil påsatt kork på 0,33 glassflasker av produktene Hamar Lillehammer julebrus og Dahls julebrus. Avviket gjør at enkelte flasker ikke er tette, noe som kan forårsake tap av kullsyre og kvaliteten på produktet.

Avviket ble oppdaget i en intern kvalitetskontroll og gjelder utvalgte produksjonsparti. Det er en svært begrenset andel av totalvolumet av julebrus fra Ringnes som er omfattet av denne tilbakekallingen.

- Når flasken ikke er tett forringes kvaliteten på produktet. På sikt kan det i tillegg medføre en risiko for muggdannelser i flasken. Når vi nå velger å gjøre denne tilbakekallingen så raskt, er dette et føre-var-tiltak og for å unngå at flere flasker med dette avviket kommer ut i markedet, sier kvalitetssjef i Ringnes Anett Christensen i en pressemelding.

Avviket ble oppdaget i forbindelse med en intern kvalitetskontroll, og gjelder produkter tappet i perioden 9.-13. oktober.

Produkt:Best før dato:Artikkel nr.:
Hamar Lillehammer julebrus5.7.2417448
Hamar Lillehammer julebrus6.7.2417448
Hamar Lillehammer julebrus Lett9.4.2419731
Hamar Lillehammer julebrus Lett10.4.2419731
Dahls julebrus4.10.2417445
Dahls julebrus5.10.2417445
Dahls julebrus6.10.2417445
Dahls julebrus Lett8.4.2426406

- Flasker med andre best før datoer kan trygt nytes. Vi har også rettet opp feilen som er årsak til problemene som har oppstått, og jobber nå for fullt for å sikre at vi får produsert opp mer julebrus, sier Christensen videre.

- Å måtte trekke tilbake noen av våre folkekjære julebrusprodukter er selvfølgelig leit, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

- Det gode er at det fortsatt er lenge til jul og at vi nå gjør vårt ytterste for å produsere opp nye partier for å sikre at alle får sin favoritt i førjulstiden og gjennom jula.Forbrukere kan returnere uåpnede flasker til utsalgssted og vil få refundert pengene for varen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer