Tips til sykkelkjøp

Tenk på hva du egentlig skal bruke sykkelen til, og hvor mye penger du vil investere.

Dempegaffel? Det er ikke alltid mest mulig utstyr er det beste. Tenk på hva du skal bruke sykkelen til, før du kjøper. Foto: colourbox.com
Dempegaffel? Det er ikke alltid mest mulig utstyr er det beste. Tenk på hva du skal bruke sykkelen til, før du kjøper. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er inne i høysesongen for sykkelsalg, og er du blant de mange som skal ut og kjøpe sykkel nå, har du mye å velge i. Men hva skal du egentlig se etter, når du skal kjøpe ny sykkel?

Ifølge Hulda Tronstad, informasjonssjef i Syklistenes Landsforening, er det viktig å først og fremst tenke gjennom hva det er du skal bruke sykkelen til.

Få også med deg den nye sykkelcomputeren du har drømt om

Trenger ikke terrengsykkel i byen!

Tronstad forteller at 70 prosent av sykkelmarkedet i Norge tradisjonelt har vært terrengsykler.

– Riktignok er sykkelveiene dårlige, men det er ikke sånn at man trenger terrengsykkel for å sykle i byen, sier Tronstad.

Terrengdominansen bekreftes av Marius Jensen i sportskjeden XXL. Han sier til DinSide at terrengsykkelsegmentet er det største, men at de ser en vekst både i hybridsykler og landeveissykler.

– Vi har en voksende trend på hybridsykler. Salget av hybridsykler har vokst jevnt de siste ti årene og er nå på høyde med terrengsykler i solgte sykler, sier Jensen til DinSide.

Det er altså mye terrengsykler og hybridsykler som omsettes, men for bysykling trenger du strengt tatt ikke en fulldempet sykkel - du kan ha en sykkel med litt mindre grov struktur i dekkene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer