Kokke-OL:

To gull til Norge

Det ble to nye gull til De norske kokkelandslagene under kokke-OL i Tyskland.

GULL: Denne hoveretten sikret det norske seniorlaget gull i kokke-OL. Foto: Stian Broch
GULL: Denne hoveretten sikret det norske seniorlaget gull i kokke-OL. Foto: Stian Broch Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er helt «insane» kult. Nå er vi veldig happy her, sier kaptein for seniorlaget, Sebastian Myhre, i en pressemelding.

Kapteinen er spesielt fornøyd med laginnsatsen, forteller han.

- Når det skal lages 110 forretter, 110 hovedretter og 110 desserter på en veldig kort periode, så er godt samarbeid avgjørende for å lykkes. Det gode samarbeidet er den aller største bragden.

DISKET OPP FOR 110: Seniorene måtte lage treretters til 110 personer under kokke-OL. Foto: Stian Broch
DISKET OPP FOR 110: Seniorene måtte lage treretters til 110 personer under kokke-OL. Foto: Stian Broch Vis mer

Sikret seieren

Dette sikret senior-laget gullet i «Hot Kitchen - Restaurant of nations» - En treretters middag for 110 gjester:

TILTREKKES AV MATAVFALL: Dette synet møtte Einar Wedøe 14. august da han skulle ut med søpla. Søppelunken var full av hvit larver. Video: Einar Wedøe / Storyblocks Vis mer
  • Til forrett ble det servert norsk fjordørret med hvit asparges og et garnityr som smakte reddik og syltet agurk. Smaken ble toppet med en hvit kremet hvitvinssaus.
  • Hovedretten var lam fra Lom som ble servert sammen med en liten pølse og en ragù på linser. Sausen var laget på avstek og den gode smaken fra lammet.
  • Til dessert ble det servert en komposisjon med sjokolade og solbær i form av en sjokolade delice servert sammen med savarin og krem Chantilly med moderne tvist, samt en solbærsorbé.
LEKKERT: Desserten besto blant annet av sjokolade og solbær. Foto: Stian Broch
LEKKERT: Desserten besto blant annet av sjokolade og solbær. Foto: Stian Broch Vis mer

- Dette var deilig

Men også Juniorlaget fikk med seg et gull.

- Dette er helt fantastisk. Herregud, dette var deilig, sier kaptein for juniorene, Christer Rødseth, i pressemeldingen.

JUNIORLAGET: I «Hot Kitchen – Restaurant of nations» laget juniorlaget en treretters middag for 70 gjester.Foto: Stian Broch
JUNIORLAGET: I «Hot Kitchen – Restaurant of nations» laget juniorlaget en treretters middag for 70 gjester.Foto: Stian Broch Vis mer

I «Hot Kitchen – Restaurant of nations» laget juniorlaget en treretters middag for 70 gjester.

Menyen besto av:

HOVEDRETT: Denne hovedretten var med på å sikre juniorlaget gullet i Tyskland. Foto: Stian Broch
HOVEDRETT: Denne hovedretten var med på å sikre juniorlaget gullet i Tyskland. Foto: Stian Broch Vis mer
  • En vegetar forrett i en bolle fylt med sopp, toppet med en trøffelkaviar sammen med en nykokt hvit asparges med en emulsjon av hvit asparges, en konfitert jordskokkule og jordskokksaus og en gelé med litt erter.
  • Hovedretten var kveite stekt i panne med kamskjell-teppe på toppen med en mousseline fylt med fennikel sammen med en aligot, som er en potetkrem med ost. Med på tallerkenen var også en salat av grønnkål og syltet løk, ved siden av en terte med artisjokk. Sausen var en hvitvinssaus med pernod og brunet smør.
  • Til dessert serverte laget en rømme- og kirsebærmousse sammen med en varm kake med hasselnøtter og karamell, samt en sorbé på hasselnøtt og en kirsebærkule.
JUNIOR-FORRETT: Junior-laget gikk for en vegetar-forrett. Foto: Stian Broch
JUNIOR-FORRETT: Junior-laget gikk for en vegetar-forrett. Foto: Stian Broch Vis mer

Med gull har Norge fått mellom 90 og 100 poeng i konkurransen, ifølge pressemeldingen. 100 poeng er maks.

Den endelige poengsummen og plasseringen blir kjent under premieutdelingen onsdag 7. februar.