Tomme hyller: - Ikke panikk

Det er mangelvare på flere medisiner i Storbritannia. Nå forklarer legemiddelverket hvordan situasjonen er i Norge, og hvilke mangelvarer som er her til lands.

IKKE NOK: Apotekhyllene i Storbritannia begynner å tømmes for flere medisiner. Foto: Dinendra Haria/LNP/Shutterstock/NTB
IKKE NOK: Apotekhyllene i Storbritannia begynner å tømmes for flere medisiner. Foto: Dinendra Haria/LNP/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Apoteksjefer i Storbritannia advarer om mangel på hoste- og forkjølelsesmedisiner, og sier at noen kjeder «sliter med å få tak i de helt grunnleggende» forsyningene, skriver Sky News.

Halstabletter, hostesaft og noen smertestillende midler, er blant de reseptfrie legemidlene som det er mangelvare på, ifølge Association of Independent Multiple Pharmacies (AIMP).

Organisasjonen advarer befolkningen om forsyningsproblemer av medisiner som er ment til å behandle sykdommer som er i sesong.

Det kommer etter at det britiske helsesikkerhetsbyrået sa at det nå er høysesong for vintersykdommer som influensa og coronavirus.

I Storbritannia er det flere som har oppfordret syke voksne til å bruke munnbind for å stoppe spredningen av infeksjoner, mens foreldre har blitt oppfordret til å holde barn med feber utenfor skolen.

- Ikke få panikk

Administrerende direktør for AIMP, Leyla Hannbeck, har nå gitt beskjed om at farmasøyter sliter med å få tak i de helt grunnleggende, vanligste forkjølelses- og influensamedisinene.

- Dette er ikke bare reseptbelagte medisiner, det er også enkle ting som halstabletter, hostesaft eller smertestillende, sier Hannbeck til Sky News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer