Tomme hyller

- Det er leveringsutfordringer, forklarer Kjersti S. Ofstad i Apotek1 om mangelen på de to legemidlene.

MANGEL: Apotek 1, Vitusapotek og Boots apotek er alle utsolgt for et spesielt legemiddel. Foto: NTB
MANGEL: Apotek 1, Vitusapotek og Boots apotek er alle utsolgt for et spesielt legemiddel. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til DinSide bekrefter Apotek1, Boots apotek og Vitusapotek mangelen på depotplastrene Estalis og Estradot.

- Det er leveringsutfordringer på hormonplaster med virkestoffet østradiol, men Legemiddelverket har gitt tillatelse slik at vi kan skaffe og utlevere utenlandske pakninger til våre reseptkunder, så det finnes alternative løsninger for kunder som bruker disse legemidlene. Vi har noe tilgjengelig i apotek per i dag, og vil få mer både i uke 9 og 10, forklarer Kjersti S. Ofstad i Apotek1 til DinSide.

Både Estalis og Estradot har form av et plaster som frigir hormoner som tas opp gjennom huden. Legemiddelet brukes for å lindre plager ved overgangsalderen.

Tønsbergs Blad omtalte saken først.

Anne Margrethe Aldin Thune, kommunikasjonssjef i Boots apotek, forklarer at det finnes løsninger.

- Jeg har ikke konkrete opplysninger om årsaken til dette, og må henvise til leverandøren, det samme gjelder tidspunkt for når disse legemidlene kan leveres igjen. Vi har lykkes med å skaffe utenlandske alternativer for de fleste styrkene for disse to legemidlene, så da er det løsninger å finne for pasienter som bruker disse legemidlene, skriver hun til DinSide.

Camilla Tully, kommunikasjonssjef i Vitusapotek, bekrefter også at de er utsolgt for plastrene.

- Legemiddelverket har varslet en pågående mangel på Estradot og det er gitt tillatelse til salg av utenlandske forpakninger. Vitusapotek har tatt inn utenlandske pakker som et alternativ, men tilgangen kan variere fra apotek til apotek under mangelperioden. Apotek eller pasient tar kontakt med lege dersom det er nødvendig å bruke et annet legemiddel med et annet virkestoff. Det er varslet ulike mangelperioder på produktnivå, forklarer hun til DinSide.

Her kan du se hvor lenge det er varslet mangelsituasjon på produktnivå.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer