Dagligvare:

Tomme hyller

Snøværet skaper leveringsproblemer også utenfor de mest utsatte områdene.

TOMME HYLLER: Ikke bare er det tomt for egg flere steder i landet, lørdag var det skrapet for kyllingfileter og kjøttdeig på Kiwi Rodeløkka. Foto: Elisabeth Dalseg
TOMME HYLLER: Ikke bare er det tomt for egg flere steder i landet, lørdag var det skrapet for kyllingfileter og kjøttdeig på Kiwi Rodeløkka. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kulden og det voldsomme snøværet har stukket istapper i hjulene for levering av dagligvarer til de hardest rammeste distriktene. Forrige uke gikk flere butikker tom for melk og brød på Sørlandet, og også Posten og nettbutikk Oda slet med å få levert varene.

Nå har problemet forskjøvet seg til hovedstaden. Lørdag ble kunder på Kiwi Rodeløkka møtt av denne lappen:

FYLLER PÅ: Det var tomt på lørdag, men butikkene fyller på fortløpende. Foto: Elisabeth Dalseg
FYLLER PÅ: Det var tomt på lørdag, men butikkene fyller på fortløpende. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

Det var spesielt i kjøttdisken det var ganske skrapet. Her var det nesten tomt for både kjøttdeig og kyllingfilet, bare de mest eksklusive variantene lå igjen.

- Når det gjelder andre ferskvarer, har det vært litt forsinkelser i leveranser på grunn av været. Vi får inn varer fortløpende og fyller på, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonsdirektør i Kiwi, til DinSide.

Rema 1000 skal ikke ha opplevd leveringsproblemer, ifølge kategori- og innkjøpsdirektør Line Aarnes.

Lite kjøtt, kylling og frossenpizza

Det har heller ikke Coop, men også her var det store hull i hyllene. På Extra var det også mye utsolgt ferskt kjøtt - og frossenpizzabeholdningen var faretruende lav.

HYLLEHULL: Kjøttdeig, kylling og frossenpizza var blant varene det var lite igjen av på Extra Carl Berner. Foto: Elisabeth Dalseg
HYLLEHULL: Kjøttdeig, kylling og frossenpizza var blant varene det var lite igjen av på Extra Carl Berner. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer

- Det oppstår jo noen små forsinkelser innimellom, men vi har ikke hørt om noe spesielt, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonsdirektør i Coop, til DinSide.

Det kan også være lokale variasjoner, dersom andre butikker i området er svært utplukket.

Sunnere nyttår

At det er utplukket på kylling, er ikke uvanlig i januar, ifølge Kristiansen.

- Det går mye kylling på denne tida av året, for nå skal alle spise sunt og trimme av juleribba.

Det skal de være godt forberedt på, og nye leveranser skal være på vei.

- Men det hender ting kan ta litt tid etter den høye omsetningen i jula, da kan det bli litt etterslep på noen produkter. Som for eksempel frossenpizza som «alle» vil spise i romjula.