Gjelder bål, bålpanner og engangsgriller:

Torsdag starter bålforbudet

Sjekk unntakene her.

BÅLFORBUD: Fra torsdag 15. april til 15. september er det bålforbud over hele landet. Det fins likevel unntak. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
BÅLFORBUD: Fra torsdag 15. april til 15. september er det bålforbud over hele landet. Det fins likevel unntak. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag 15. april starter bålforbudet over hele landet. Bålforbudet varer til 15. september, og er et generelt forbud mot åpen ild i skog og utmark.

Det betyr at det ikke er lov å tenne bål i skog, lyng, gress, snaufjell, holmer og strandområder, med unntak av godkjente bålplasser. Engangsgriller og bålpanner omfattes også av bålforbudet.

Reglene åpner for bruk av skjønn, skriver Norsk Friluftsliv i en pressemelding.

– Reglene åpner for at man kan gjøre opp ild der hvor det åpenbart ikke kan medføre brann. Det kan være der det fortsatt er mye snø eller etter mye nedbør. Mange kommuner har også tilrettelagte bålplasser som er godkjent for bruk hele året, sier Bente Lier, generalsekretær i Norsk Friluftsliv, i pressemeldingen.

Sjekk på din egen kommunes nettsider hvor det er mulig å tenne bål før du legger ut på tur. Under enkelte værforhold vil det også være totalforbud mot bålbrenning.

Du kan også sjekke Meteorologisk Institutts oversikt over skogbrannfare her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer