App for sykling:

Tre gode sykkel-apper

En app er selve kongen, mens de to andre har alt en vanlig syklist trenger.

GODE SYKKELAPPER: Bruker du en app til å følge med på hastighet, tid og kaloriforbruk, setter du en ekstra spiss på sykkelturen. Foto: Tore Neset
GODE SYKKELAPPER: Bruker du en app til å følge med på hastighet, tid og kaloriforbruk, setter du en ekstra spiss på sykkelturen. Foto: Tore Neset Vis mer
Publisert

Å sykle er både sunt og gøy. Enda morsommere blir det dersom du kan følge med på prestasjon, geografi og formkurve underveis via mobilen.

Det kan en av de mange sykkel-appene for mobilen hjelpe deg med.

Det finnes svært mye å velge i. Noen viser bare tid, distanse og kaloriforbruk. Andre er superavanserte trenings- og kommunikasjonssentraler som gjør nærmest alt.

- Sjekk hva som er viktigst

- Det viktigste er å sjekke om appen har de funksjonene du trenger. Er poenget å måle treningseffekten, bør du velge en som er bra på dette. Om hensikten først og fremst er å finne veien, velger du en app med godt kartverk, sier sykkelentusiast og testansvarlig hos Syklistenes Landsforening Morten Karlsen til Dinside.

Selv sverger Karlsen til Strava. Den er selve kongen på haugen når det gjelder sykkel-apper, og fungerer også med jogging og svømming.

- Den er svært god når det gjelder trening. I tillegg bruker jeg Polars treningsapp, siden jeg også ellers er en del av Polar-universet, sier Karlsen.

Og her er vi kanskje ved det viktigste skillet. Med noen apper kan du bare sjekke hvor langt og fort du sykler og i noen tilfeller også hvordan dette påvirker helsen din.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer