Provamel Soya Cuisine

Trekker tilbake matfløte

Økologisk matfløte blir trukket tilbake fra markedet i Norge, etter funn av etylenoksid.

TREKKES TILBAKE: Den plantebaserte fløteerstatteren Provamel Soya Cusine blir tilbakekalt pga. funn av etylenoksid. Foto: Produsenten
TREKKES TILBAKE: Den plantebaserte fløteerstatteren Provamel Soya Cusine blir tilbakekalt pga. funn av etylenoksid. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Goodlife Norge AS trekker tilbake den økologiske matfløten Provamel Soya Cuisine, i 250 ml kartong, etter funn av etylenoksid i produktet. Etylenoksid er påvist i guarkjernemel som er et tilsetningsstoff som brukes i matfløten, skriver Matportalen.no, som er styrt av Mattilsynet.

Etylenoksid er et plantevernmiddel som er forbudt å bruke i mat i EU og EØS. Etylenoksid representerer ikke en akutt helsefare, men kan være skadelig dersom det inntas over tid. Ifølge seniorforsker Helle Katrine Knutsen i Folkehelseinstituttet kan etylenoksid skade gener og arvestoff (DNA) og er kreftframkallende.

Ifølge NTB ble det i fjor trukket tilbake flere produkter etter funn av etylenoksid i sesamfrø. Middelet er også funnet i enkelte partier av to typer fortykningsmiddel – johannesbrødkjernemel og guarkjerneme – samt i ingefærpulver.

Økologisk fløte-erstatning

Produktet er et økologisk alternativ til matfløte, men skal være 100 prosent plantebasert og følgelig laktosefri.

I Norge blir Provamel Soya Cuisine solgt i helsekostbutikker og i nettbutikken til Goodlife Norge. Forbrukere som har kjøpt soya-produktet bes om å kaste det eller levere det tilbake i butikken der produktet er kjøpt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer