Provamel Soya Cuisine

Trekker tilbake matfløte

Økologisk matfløte blir trukket tilbake fra markedet i Norge, etter funn av etylenoksid.

TREKKES TILBAKE: Den plantebaserte fløteerstatteren Provamel Soya Cusine blir tilbakekalt pga. funn av etylenoksid. Foto: Produsenten
TREKKES TILBAKE: Den plantebaserte fløteerstatteren Provamel Soya Cusine blir tilbakekalt pga. funn av etylenoksid. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Goodlife Norge AS trekker tilbake den økologiske matfløten Provamel Soya Cuisine, i 250 ml kartong, etter funn av etylenoksid i produktet. Etylenoksid er påvist i guarkjernemel som er et tilsetningsstoff som brukes i matfløten, skriver Matportalen.no, som er styrt av Mattilsynet.

Etylenoksid er et plantevernmiddel som er forbudt å bruke i mat i EU og EØS. Etylenoksid representerer ikke en akutt helsefare, men kan være skadelig dersom det inntas over tid. Ifølge seniorforsker Helle Katrine Knutsen i Folkehelseinstituttet kan etylenoksid skade gener og arvestoff (DNA) og er kreftframkallende.

Ifølge NTB ble det i fjor trukket tilbake flere produkter etter funn av etylenoksid i sesamfrø. Middelet er også funnet i enkelte partier av to typer fortykningsmiddel – johannesbrødkjernemel og guarkjerneme – samt i ingefærpulver.

Økologisk fløte-erstatning

Produktet er et økologisk alternativ til matfløte, men skal være 100 prosent plantebasert og følgelig laktosefri.

I Norge blir Provamel Soya Cuisine solgt i helsekostbutikker og i nettbutikken til Goodlife Norge. Forbrukere som har kjøpt soya-produktet bes om å kaste det eller levere det tilbake i butikken der produktet er kjøpt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer