Elsykkel eller vanlig sykkel

Trenger du virkelig motor?

Dette mener ekspertene du bør velge.

TRÅKKEHJELP: Elsykkelen er først og fremst et transportmiddel, og ikke en effektiv treningsmaskin. Det er begge ekspertene vi har snakket med enige om. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
TRÅKKEHJELP: Elsykkelen er først og fremst et transportmiddel, og ikke en effektiv treningsmaskin. Det er begge ekspertene vi har snakket med enige om. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren 2015 hadde Dinside en grundig gjennomgang av fordelene og ulempene med elsykkel kontra vanlig sykkel.

Mye av dette gjelder fortsatt. Men hva mener de som jobber med henholdsvis elsykler og vanlige sykler til daglig? Vi har spurt et knippe eksperter fra sykkelmiljøet.

- Ja takk, begge deler

Hulda Tronstad, seniorrådgiver for elektrisk mobilitet hos Elbilforeningen, sier «både og» framfor «enten eller».

- Vi må skille mellom sport og transport. I Norge har vi et unaturlig forhold til sykkelen som treningsredskap. Samtidig bruker vi bilen unødig mye også på svært korte avstander, sier Tronstad til Dinside.

Hun mener at de to sykkeltypene utfyller hverandre godt, og at de ikke egentlig er konkurrenter. Det viktigste er at begge typer øker antall syklende, mener hun.

- Mange vil gjerne sykle, men sliter med å få det til, og har dermed dårlig samvittighet. Mens du med tråsykkelen har flere unnskyldninger for å la være å sykle, finner du stadig nye påskudd for å bruke elsykkelen.

Selv har Tronstad tre sykler til hvert sitt bruk: En hybrid tursykkel uten motor, en elsykkel og en sammenleggbar sykkel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer