Dette må du vite:

Treningssentrene åpner igjen

Men med mange restriksjoner.

ENDELIG: 26. mai åpner mange treningssentre etter å ha vært coronastengt i flere måneder. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen/NTB
ENDELIG: 26. mai åpner mange treningssentre etter å ha vært coronastengt i flere måneder. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig kom beskjeden om at treningssentrene kan åpne igjen.

26. mai åpner sentrene i Oslo dørene for alle som har savnet innendørs trening, men det er ikke bare å møte opp på senteret ditt og trene som før.

Lokale restriksjoner

Det er flere smittevernegler å sette seg inn i. I tillegg er det begrensninger på hvor mange som kan trene samtidig.

Foreløpig er det lokale restriksjoner på gruppetrening innendørs. Flere sentre har imidlertid arrangert gruppetimer utendørs når været tillater det, så sjekk timeplanen på ditt senter.

HJEMMETRENING: Justerbare treningsmanualer er midt i blinken for deg som vil trene styrke hjemme, men som verken har et kjempestort budsjett eller mye plass. Video: Øystein Bergrud Fossum / Maria Bergrud Fossum. Klipp: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Bestill treningstimen først

Kundeservice hos treningskjeden Sats har hatt stor pågang fra medlemmene i forbindelse med gjenåpningen, og det har vært timeslange telefonkøer.

- Vi gleder oss veldig til å åpne, og det er mange som gleder seg til å trene. Det er høy trafikk til kundeservice, med mange som lurer på hvordan de kan booke tid. Timebooking kan gjøres i Sats-appen fra midnatt, skriver country manager Norge, Wenche Evertsen i en e-post til DinSide.

Wenche Evertsen er sjef for Sats i Norge. Foto: Sats
Wenche Evertsen er sjef for Sats i Norge. Foto: Sats Vis mer

Planlegg besøket

Treningskjeden ber medlemmene om å planlegge besøket. Det er nemlig ikke lenger bare å møte opp og starte treningen, slik det var før pandemien.

- Vi venter stor pågang, så vi anbefaler alle å planlegge besøket sitt, og dersom det er mulig vurdere treningstidspunkt der ikke det er så stor trafikk. Du kan se forventet trafikk til gitte tider på ditt senter i appen vår, skriver hun.

Ikke booking foreløpig

- Når det gjelder Oslo konkret vil det være begrensning på hvor mange som kan trene samtidig. Dette er for å ivareta krav om avstand. Det er ikke krav til munnbind eller booking. Når det gjelder booking kan det være vi må innføre dette dersom det blir for mange inne på senteret eller lange køer utenfor, skriver CEO i Fitness Group, Morten Hellevang i en e-post til Dinside.

Han sier videre at det ikke er noe krav til negativ coronatest eller lignende på Evo-sentrene.

- Vi vil også forsterke bemanning på sentrene, spesielt i perioder der vi vet det kan være mange til stede. Ekstra vasking er også på plass. Ellers har Evo laget en besøkslogg som alle medlemmer kan bruke for å se hvor mange som er inne på senteret til enhver tid. Basert på historikk vil denne også angi hvor mange vi forventer vil komme på senteret fremover. Til sist skal vi ikke glemme at hver enkelt av oss har et ansvar for å etterleve smittevern, så sammen med medlemmene tror vi dette skal gå helt fint, skriver Hellevang.

Husk munnbind

Evertsen viser til at de lokale tiltakene kan variere fra kommune til kommune, og ber om at medlemmene sjekker hva som gjelder der de skal trene.

Du trenger verken å være vaksinert eller vise til negativ coronatest for å trene, men du må komme frisk.

Skal du trene på sentre i Oslo, må du ha på deg munnbind når du går inn på senteret og inn i garderoben. Du kan trene uten munnbind, men må ta det på igjen når du skal forlate senteret.

Dusj hjemme

Bruk av munnbind inne på sentrene gjelder også andre treningskjeder. I tillegg er det ikke mulig å dusje på flere av sentrene med restriksjonene som gjelder nå.

Noen sentre ber deg om å bestille treningstid på forhånd, mens andre har trafikklysmodell som viser når det er mest og minst folk på senteret.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer