Treningssparken for markabruk

- Her er det bare å sette på plastski og komme deg ut i skogen, sier forhandleren.

POPULÆR BLANT HUNDEEIERE: Med plastski og hundefeste, kan du komme opp i noen heftige hastigheter.  Foto: Vinterbutikken.no/Esla
POPULÆR BLANT HUNDEEIERE: Med plastski og hundefeste, kan du komme opp i noen heftige hastigheter. Foto: Vinterbutikken.no/Esla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finskproduserte Esla Kickspark har vært i salg i Norge i rundt ti år, og har vært populær blant hundeiere med raser som krever mye mosjon. Nå sier Stein Bang-Ellingsen hos Vinterbutikken at stadig flere oppdager plastski-tilbehøret du får til sparken.

Jeg tror sparken har en viss renessanse om dagen, og noe skyldes nok plastskiene som vi selger mer og mer av. De gjør sparkene mer anvendelige og gir dem større rekkevidde, også i skiløypa. Det er dessuten god trening.

Allsidig

Han understreker at Kicksparken ikke passer i selve skisporet, men at det fint går å bruke den mellom sporene uten at det trenger å skape dårlig stemning blant skiløperne.

Eventuelt kan du bruke den på skare eller hardpakket snø. Den fungerer også i snøscooterløyper, sier Bang-Ellingsen.

Se flere bilder her:


Napper ikke så mye

Bang-Ellingsen sier at mye av grunnen at det ikke selges så mye sparker som før, er at det strøs så mye. Men setter du plastskiene på en Kickspark, hevder Bang-Ellingsen at det ikke napper så fælt på strødde veier.

Plastski-tilbehøret kommer i to størrelser her hjemme, 36 og 56 mm, og koster henholdsvis 300 og 350 kroner. Det finnes også egne meier ment for bruk på isen du kan montere på, men disse er ikke tilgjengelig i Norge.

Justerbar i høyden

Det mest populære tilbehøret har vært hundefeste som koster 595 kroner. Skal du ha en kurv i tillegg, blir det 275 kroner ekstra.

En Esla Kickspark Max koster 2195 kr, rundt femhundrelappen dyrere enn den tradisjonelle norske Rapp-sparken. Eslaen har riktignok ikke sete, men du kan derimot justere styrestaget i høyden, så alle i familien kan bruke den.

I Finland brukes den også til konkurranser på isen:

Alt om vintersport på DinSide

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer