Rense smøreski

Triks fjerner gamle klisterrester

Det er lurt å rense skiene så snart sesongen er over, men om du ikke gjør det og bare setter skiene i boden om våren, finnes det en redning når du må til med skirensen til høsten.

RENS AV SMØRESKI: Om voks og klister sitter som en hard klump under skiene, og du ikke får fjernet det med skirens, er fiberlene og et strykejern redningen! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Etter en lang skisesong, er det mye «gammel moro» som sitter fast under skiene - i alle fall om du har smøreski:

Rester av voks og klister, samt barnåler og hundehår fra løypa og mye annet skitt har nok samlet seg under skisålen, og det skal mer til enn ei skrape og papir for å få dette bort.

Rens med én gang

Ifølge eksperten i Superski er det lurt å fjerne smørerestene og de andre «vinterminnene» så fort som mulig etter endt skisesong - det er nemlig vanskeligere å fjerne det etter at skiene har stått stuet bort en hel sommer og høst.

Og, det er jo mye kjekkere å ha helt rene og klare ski stående i boden, slik at du kan hente dem og komme deg ut i løypa så snart det første snøfallet kommer.

Triks fjerner gamle klisterrester

Det er imidlertid ikke umulig å få bort smøre- og klisterrestene dersom du ikke renset skiene om våren etter sesongens siste skitur.

I videoen over kan du se dette trikset.

Tips: Om du ikke har spesialtilpassede rensemidler til smøreski, kan du «komme unna» med noe du gjerne har stående i boden eller garasjen - les mer om det her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer