- Trodde det var en larve

Karoline Henriette Brügger Bjånesøy fikk seg overraskelse da hun tok en bit av sjokoladeruta.

OVERRASKET: Karoline Henriette Brügger Bjånesøy trodde hun først fant en larve i sjokoladeplata. Foto: Karoline Henriette Brügger Bjånesøy Vis mer
Publisert

DinSide har tidligere omtalt spesielle funn i matvarer, som en Daim-sjokolade som faktisk viste seg å være en Kvikk Lunsj, men også mer ekle funn.

Karoline Henriette Brügger Bjånesøy, som jobber i Aller Media som eier Dagbladet og DinSide, fikk seg en real overraskelse da hun tok seg et tygg av en sjokoladeplate av typen Walters mandler fra Freia.

Da oppdaget hun at sjokoladen inneholdt gummi.

Dobbel nedtur

- Det verste var vel at jeg hadde tatt en bit av sjokoladeruta før jeg oppdaget at det var gummi der, forteller hun til DinSide.

- Jeg trodde først det var en gammel larve, og ble for så vidt ganske lettet da det bare viste seg å være en gummiremse.

Dermed gikk den sjokoladeplata i søpla, men det stanset ikke der. Bjånesøy forteller at hun da kjøpte seg en ny plate, som hun knekte opp på forhånd for å avdekke eventuelle avvik.

Det gjorde hun lurt i.

- Jeg fant samme gummigreie der, sier en skuffet Bjånesøy.

Hun tok deretter kontakt med Freia, som sa at hun måtte sende inn både produkt, emballasje og fremmedlegemet.

Tar det på alvor

Overfor DinSide forteller Øyvind Olufsen, leder for bedrifts- og myndighetskontakt, i Mondelez som eier Freia, at matsikkerheten er det aller villigste for dem.

- Vi tar slike henvendelser på største alvor. Vi vil nå igangsette en grundig undersøkelse for å finne årsaken til det kunden her beskriver.

Han anbefaler kunder som finner feil og mangler i Mondelez’ produkter om å ta kontakt med selskapets kundeservice.

- Vi ber også om at kunden tar vare på produktet og sender oss bilder og produktnummer slik at vi raskt kan identifisere når og hvor produktet er produsert, råder Olufsen.