Trøndersk butikk solgte ulovlig potetgull

En butikkeier i Stjørdal fikk Mattilsynet på nakken, etter å ha solgt «cannabis-potetgull». - Helt trygt, sier produsenten.

«CANNABIS-POTETGULL»: Posene med grønt design er ulovlig å selge i Norge. Foto: Privat
«CANNABIS-POTETGULL»: Posene med grønt design er ulovlig å selge i Norge. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Like før jul fikk en butikkeier i Stjørdal en e-post fra Mattilsynet med beskjed om at potetgullet han solgte i butikken var ulovlig i Norge.

Henvendelsen dreier seg om chips-varianten «Potato Chips Chazz Cannabis». Dagbladet har tidligere omtalt samme merke for deres oppsiktsvekkende «vagina-potetgull».

Posene er merket med aldersgrense 18 år, samt «adults only» - bare for voksne.

Det var Trønder-Avisa som omtalte saken først.

- Helt trygt

I e-posten fra desember, peker Mattilsynet på at potetgullet er ulovlig fordi det inneholder cannabis.

Cannabis står på narkotikalisten, og er derfor forbudt å tilvirke, anskaffe, kjøpe og selge eller oppbevare i Norge, skriver Helsenorge.

Den litauiske produsenten Chazz hevder på sin side at chipsen bare inneholder proteiner fra cannabis, og at det ikke inneholder det narkotiske virkestoffet tetrahydrocannabinol (THC). Det skal dermed være helt trygt.

- Potetgullet selges i 20 land, og chipsen ble klarert ved flere uavhengige, statlige, samt private laboratorier. Det er helt trygt å spise for folk i alle aldre, skriver Žilvinas Kulvinskis, direktør for Chazz Chips, i en e-post til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer