Elsparkesykkel

- Tyvenes favoritt

Derfor bør du passe ekstra godt på denne.

ELSPARKESYKKEL: Pass ekstra godt på elsparkesykkelen din i sommer. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ELSPARKESYKKEL: Pass ekstra godt på elsparkesykkelen din i sommer. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Både vanlige sykler og elsykler har i lang tid vært et populært mål for tyver, og årlig meldes det inn over 10 000 stjålne sykler til forsikringsselskapene, ifølge tall fra Finans Norge.

Nå har tyvene også fått øynene opp for elsparkesykler, som ifølge forsikringsselskapet If er tyvenes nye favoritt i sommer. Ukentlig mottar If rundt 15 meldinger om tyverier av elsparkesykler.

En utfordring, men fullt mulig

- Mange elsparkesykler blir stjålet utenfor kjøpesentre og butikker. Når skolene er åpne, får vi meldinger om tyverier i herfra. I tillegg forsvinner elsparkesykler ved innbrudd hjemme og når de står parkert utenfor boligen eller jobben, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If i en pressemelding.

Derfor er det ekstra viktig at du passer godt på elsparkesykkelen din, men en av utfordringene er at det ikke er like enkelt å låse fast en elsparkesykkel som en sykkel.

Overfor DinSide forteller Clementz at det kan være en utfordring, men at det er fullt mulig. Han anbefaler å droppe vaierlåsene - «det er som å bruke kokt spagetti» - og heller kjøpe en bøyelås.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.