- Tyveri å lade på jobb

Dansker nektes å lade private produkter på jobb.

LADEFORBUD: En dansk kommune ber ansatte la være å lade på jobb. Foto: MosayMay / Shutterstock / NTB
LADEFORBUD: En dansk kommune ber ansatte la være å lade på jobb. Foto: MosayMay / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ansatte i den danske kommunen Frederiksberg har fått tilsendt et informasjonsskriv hvor det står at det er tyveri å lade private gjenstander, som mobiltelefoner, elsykkel og elsparkesykkel, på arbeidsplassen.

Avsenderen er avdelingssjefen for kommunens gartner- og veietat, Ole Philip, som uttaler til K-News, et dansk nettsted om jusnyheter, at e-posten er sendt ut fordi Frederiksberg kommune skal spare på energiforbruket.

STRØMBRUDD: Kommer du ofte til hytta og er usikker på om maten i fryseren fortsatt er holdbar? Da bør du ta en titt på denne videoen! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Han ser ingen grunn til at batteridrevne private eiendeler som ikke brukes i arbeidet, skal lades opp på kommunens regning.

- Jeg kan jo ikke bare si at nå som dieselen er så dyr, så bruker jeg kommunens dieseltank til å fylle opp bilen min, sier han til K-News.

På spørsmål om det er oppsigelsesgrunnlag dersom en medarbeider lader mobilen på jobb, sier han:

- Som i alle oppsigelsessaker vil det skje ut fra konkret vurdering av hver sak i samarbeid med vår HR-avdeling.

Samtidig sier kommunaldirektør, Stig Henneberg, til TV 2 Lorry at tonen i informasjonsskrivet er «litt firkantet».

- Frederiksberg kommune har ikke egentlige retningslinjer for medarbeideres opplading av privat utstyr på arbeidsplassen. Vi ønsker ikke rigide regler, men sunn fornuft og fleksibel tilgang som tar hensyn til medarbeideres hverdag, forteller han til TV 2 Lorry.