Ubehagelig overraskelse: - Motbydelig

Nina Dvergsdal fikk sjokk da hun så hva som gjemte seg blant knekkebrødene.

BILLE-SJOKK: Dette lille krypet dukket opp på tallerkenen da Nina forsynte seg med knekkebrød. Foto: Privat
BILLE-SJOKK: Dette lille krypet dukket opp på tallerkenen da Nina forsynte seg med knekkebrød. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag morgen i forrige uke skulle Nina Dvergsdal, fra Jølster i Sunnfjord kommune, kose seg med et knekkebrød som en god avslutning på et deilig frokostmåltid.

Hun åpnet derfor en helt ny pakke med Wasa havre-knekkebrød, men til sin store overraskelse dukket det opp noe uventet på tallerkenen.

- Jeg tok knekkebrødet ut av pakken og oppdaget noe som kunne likne på et linfrø. Dette stusset jeg over, og plutselig begynte den å krype. Da tenkte jeg «faderullan, hva er dette?» sier Dvergsdal til Dagbladet.

KNEKKEBRØDSPISER: Nina opplyser til Dagbladet at hun ofte spiser knekkebrød til frokost og lunsj. Foto: Privat
KNEKKEBRØDSPISER: Nina opplyser til Dagbladet at hun ofte spiser knekkebrød til frokost og lunsj. Foto: Privat Vis mer

Det var avisa Firda som omtalte saken først.

- Hårete og motbydelig

Hun ristet på knekkebrødet og dro fram telefonen for å dokumentere den uappetittlige hendelsen og for å få en nærmere titt på dyret.

- Den var hårete og helt motbydelig, sier hun.

Knekkebrødpakken gikk rett i søpla, og Dvergsdal forteller at hun kommer til å ta en ekstra titt på knekkebrødet neste gang hun åpner en ny pakke.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 05.11.2015 EKKELT: Bastian Fjeld reagerte sterkt da han åpnet posen med pennepasta fra Coop. Video: Privat Vis mer

- Jeg spiser vanligvis knekkebrød til frokost og lunsj og jeg kommer nok til å fortsette med det, sier hun.

Hun forteller at hun heller ikke bærer noe nag mot Wasa.

- Dette er jo ikke noe de ønsker at skal skje, sier hun.

HÅRETE: Nina tok straks fram telefonen for å få en nærmere titt på småkrypet som dukket opp på tallerkenen. Foto: Privat
HÅRETE: Nina tok straks fram telefonen for å få en nærmere titt på småkrypet som dukket opp på tallerkenen. Foto: Privat Vis mer

Strenge rutiner

Dvergsdal valgte å sende inn en klage til Wasa med bilder og video av hendelsen.

I svaret fra Wasa, som Dagbladet har lest, skriver de at de er svært lei seg for hendelsen og at de vil sende henne et gavekort som kompensasjon. De takker også for at Dvergsdal meldte fra om hva som hadde skjedd.

- Knekkebrød stekes på så høy varme at ikke noe levende vil kunne følge med fra produksjonen. Vi har strenge kontroller og rutiner i forhold til skadedyr og insekter ved alle våre produksjonsanlegg, skriver Wasa i en e-post til Dvergsdal.

Videre skriver de at slike ting likevel kan skje, spesielt innenfor distribusjon eller lagring. De påpeker også at slike småkryp har kjever som gjør det lett for dem å komme seg inn i flere typer emballasje.

«Attraktive» for småkryp

I en e-post skriver Forbrukerkontakten i Barilla Norge, som produserer Wasa-produkter, til Dagbladet at slike tilfeller kan oppstå.

- Spesielt i det klimaet vi har hatt nå på sensommeren med varmt, og så svært fuktig vær. Knekkebrød er en type matvare som i likhet med for eksempel mel, brød og andre kornvarer, er «attraktive» for småkryp, og dessverre ikke immune mot insekter.

Videre opplyser de at de anbefaler at knekkebrød oppbevares i en tett og tørr boks.

- Enkelte slike småkryp kan ta seg igjennom emballasje, selv emballasje som er uåpnet, skriver Wasa.

Knekkebrød er et produkt med lang holdbarhetstid, og dermed er det ofte ikke mulig å fastslå akkurat hvor eller hvordan et insekt kan ha kommet til pakken, forklarer de.

- Det kan være gjennom distribusjon eller uheldig lagring. Ved slike hendelser som blir rapportert inn til oss, oppretter vi alltid en rapport internt, uavhengig av hvor lang tid det er siden pakken har vært utlevert fra oss. Vi kompenserer fordi vi forstår at det er leit for forbruker, ikke fordi vi nødvendigvis mener vi er ansvarlige for det som har skjedd, skriver Wasa.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer