Hövding 3

Unik og blant de beste på markedet

Den svenske «sykkelhjelmen» imponerer stort i tester.

HÖVDING: Den svenske sykkelhjelmen Hövding har et unikt system med en kollisjonspute som blåses ut og beskytter hodet ved en ulykke. Foto: Hövding
HÖVDING: Den svenske sykkelhjelmen Hövding har et unikt system med en kollisjonspute som blåses ut og beskytter hodet ved en ulykke. Foto: Hövding Vis mer
Publisert

– Verdens tryggeste sykkelhjelm er ikke en hjelm, hevder det svenske selskapet Hövding som står bak en unik sykkelhjelm.

I motsetning til tradisjonelle sykkelhjelmer, har Hövding 3.0 en innebygd kollisjonspute som blåses ut når «hjelmen» registrerer en ulykke og former seg rundt hodet for beskyttelse.

Selve innretningen består av en krage du fester rundt halsen. Inne i den sitter det sensorer som registrerer bevegelsesmønsteret til syklisten 200 ganger i sekundet. Ved en ulykke blåses den ut på 0,1 sekunder.

– Med avanserte sensorer og unike algoritmer, registrer Hövding syklistens bevegelsesmønster og reagerer ved å blåse ut en kollisjonspute i løpet av 0,1 sekunder ved en ulykke, og gir verdens beste støtdemping og og rotasjonsbeskyttelse, sier selskapet selv om produktet.

Skårer høyt

Det ser også ut til at Hövding leverer med sin unike utforming. I en test av sykkelhjelmer utført av svenske Folksam i fjor var Hövding 3.0 den modellen som kom best ut.

Ifølge testresultatene er den overlegent best når det kommer til støtabsorbering og skrå slag mot hodet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer