Pakke borte i posten?

Unngå dette når du sender pakker

Dersom en pakke på postkontoret bare er merket med «til Lise fra Ole», er Anne fra Posten den rette til å finne ut hvem som har sendt den og hvor den skal.

UNNGÅ DETTE: Et av tipsene til Postens julepakkedetektiv er å unngå å pakke inn med gaffateip. Foto:Ekaterina43 / Shutterstock / NTB
UNNGÅ DETTE: Et av tipsene til Postens julepakkedetektiv er å unngå å pakke inn med gaffateip. Foto:Ekaterina43 / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som sender rundt julegaver om dagen. Og i en stressende hverdag med pakking av et titalls av julegaver, kan ting gå i ball.

Det vet julepostdetektiv Anne Zimmermann alt om. For 20 året på rad finner Posten pakkens rette eier, dersom adressen ikke er på pakkene. Hun fikk denne jobben i år, etter at forrige detektiv gikk av med pensjon etter 19 år.

I Markveien 35B finner du Postens pop-up «Julepost på Løkka». Post-i-butikk pop-up-en er åpen fram til midten av januar.

Akkurat nå er det 19 julegaver som ikke har funnet veien til sin rette eier. På Postens hjemmesider oppdaterer de løpende med bilde og beskrivelse av de bortkomne pakkene.

- Vi bruker postens adresseregister, og sosiale medier som Facebook, Instagram, opplysningen 1881, samt venner og bekjente. Det hender vi også tar kontakt med lokalaviser for hjelp, sier Zimmermann til DinSide.

Har løst flere mysterier

Jula 2021 var det 150 pakker som kom inn til Posten med bare til og fra lapper på, der adresse lapp har falt av eller julegavene har falt ut av sin opprinnelige eske.

- Vi løste 74 mysterier i 2021. Fram til nå i år har vi fått inn 25 pakker og vi har løst 7 av dem fram til nå, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer