Hurtigtest corona

Unngå hurtigtest-bom

- Hvis du tar en test i nesa og den er negativ, og du vil være helt sikker på at du ikke er et smitteproblem, kan du ta en til i halsen, sier immunolog Anne Spurkland.

HURTIGTEST: Dagens hurtigtester skal tas i nesa, ifølge pakningsvedlegget. Men fordi viruset kan være i halsen, diskuteres det nå om det kan være hensiktsmessig å også teste seg i svelget. Foto: A-photographyy / Shutterstock / NTB
HURTIGTEST: Dagens hurtigtester skal tas i nesa, ifølge pakningsvedlegget. Men fordi viruset kan være i halsen, diskuteres det nå om det kan være hensiktsmessig å også teste seg i svelget. Foto: A-photographyy / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du brukt en hurtigtest noen gang, så vet du at du skal gni den medfølgende bomullspinnen opp i nesa i noen sekunder.

Men det kan hende at det finnes en annen måte å ta testen på, som kan kan være nyttig å kjenne til.

Det er immunolog Anne Spurkland som deler teorien på Twitter. Her skriver hun: «Viruset kan være i halsen og ikke i nesen. Løsning: Først ta prøve fra halsen, deretter med samme pinne i nesen».

Da Dagbladet ringer Spurkland, understreker hun at dette ikke står i pakningsvedlegget, og at det således ikke er et råd fra henne.

- Det er altså ikke prøvd ut, og man har ikke fra produsenten sin side forskning som sier at denne framgangsmåten er standard, sier hun.

- Test halsen din også!

Hun henviser til en twittertråd der nettopp denne teorien diskuteres. En bruker har lagt ut et bilde av to hurtigtester - én positiv og én negativ:

- Til folk som stoler på hurtigtester ... test halsen din også! Nesa mi var negativ, men jeg testet halsen min også - og den var positiv!, skriver vedkommende.

Dette har ennå ikke blitt testet ut formelt, men Spurkland synes det høres fornuftig ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer