Kyllingproduksjon:

Ut mot «turbokyllinger»

Dyrevernorganisasjonen Anima utlover 500 000 kroner til en bonde som vil vise fram sine konvensjonelle kyllinger for offentligheten.

VISE FREM: Dyrevernorganisasjon vil vise frem kyllingproduksjon. Bildet er ment som illustrajson, og tatt i en annen sammenheng. Berit Roald/NTB
VISE FREM: Dyrevernorganisasjon vil vise frem kyllingproduksjon. Bildet er ment som illustrajson, og tatt i en annen sammenheng. Berit Roald/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dusøren er ledd i en større annonsekampanje for å få dagligvareselskapet Coop til å fjerne turbokyllinger fra butikkhyllene, skriver organisasjonen i en pressemelding.

Såkalte «turbokyllinger» er hurtigvoksende kyllinger som avles for å vokse seg store på kort tid.

Rema 1000, Joe and the Juice, 7-Eleven og Narvesen har sluttet å selge og benytte slike kyllinger, og Norgesgruppen har tatt steg i den retningen, men Coop skal ikke ha noen planer om dette.

Tiltaket skjer etter at Coop har avvist å la Anima dokumentere forholdene på de farmene hvor deres «turbokyllinger» lever.

Anima ønsker å finne en bonde som vil la dem dokumentere forholdene i en konvensjonell kyllinghall ved å montere kameraer i kyllinghallen og invitere journalister til å komme inn og se forholdene.

– Problemene i den industrielle produksjonen av kyllinger har vært kjent i årevis, og nå er det på tide med full åpenhet for å få fart på prosessen for markante forbedringer. Det er en ting å lese om lidelsen til kyllingene, men det er noe helt annet å se det ufiltrert, sier kampanjeleder i Anima, Niklas Fjeldberg i en pressemelding.

Organisasjonen Dyrevernalliansen overleverte tidligere denne måneden Coop over 10 000 underskrifter som ber kjeden slutte å selge slike kyllinger.

Coop har tidligere avvist overfor NRK at de ikke tar dyrevelferd på alvor og vist til at kunder kan velge mellom hva slags kyllinger de vil kjøpe i butikkene deres.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer