Elektriske sparkesykler for utleie

Utleie-sparkesykler får hard kritikk for rot og dårlig kvalitet

Elektriske sparkesykler for utleie er på vei inn i Oslo, men de får hard kritikk i våre skandinaviske naboland.

ELEKTRISKE SPARKESYKLER FOR UTLEIE: Elektriske sparkesykler - også kalt «el-scootere» - får hard kritikk både i skandinaviske storbyer - og i europeiske og amerikanske storbyer. Foto: NTB scanpix
ELEKTRISKE SPARKESYKLER FOR UTLEIE: Elektriske sparkesykler - også kalt «el-scootere» - får hard kritikk både i skandinaviske storbyer - og i europeiske og amerikanske storbyer. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Elsparkesykler til utleie er spådd å bli en av sommerens store «diller». Og selv om sommervarmen ikke helt er på plass ennå, er de elektriske sparkesyklene allerede her.

Men i våre skandinaviske naboland der utleie-sparkesyklene allerede har vært i omløp, rettes det krass kritikk til sparkesyklene for dårlig kvalitet og for at de hensettes slik at de skaper hinder for andre fotgjengere i byen.

- 12.000 på dynga, bare i år!

- 12.000 sparkesykler kan havne på søppeldynga bare i år, skriver svenske Expressen - og fortsetter med å fortelle at de klimavennlige alternativene til biltrafikken kun har en levetid på to måneder.

Dette er imidlertid ikke den eneste kritiske artikkelen fra våre svenske naboer, og mye av problemet som omtales i avisene er også at sparkesyklene ikke skal leveres inn i et stativ eller på en parkeringsplass, slik bysyklene må.

Elsparkesyklene kan bare hensettes der du måtte finne det formålstjenlig å sette den.

Svenske Aftonbladet, Göteborgs-Posten og Sydsvenskan omtaler også dette.

København truet med å kaste dem ut av byen

Også i Danmark har det blitt skrevet mye om utfordringene med de nye elsparkesyklene. København har problemet med sparkesykler som ligger strødd på fortauene skapt så mye problemer at kommunen har truet med å kaste alle elsparkesyklene ut av byen. Det har også vært uenigheter om lovligheten av utleiefenomenet og ansvarsforsikring av syklene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer