Jodex

Vanvittig pågang!

Nærmere 10 000 solgt på halvannen time

JODIX: Apotekene opplever enorm interesse for medisinsk jod. Foto: Torstein Boee / NTB
JODIX: Apotekene opplever enorm interesse for medisinsk jod. Foto: Torstein Boee / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har norske apotek opplevd enorm pågang etter jod-tablettene Jodix i kjølvannet av Ukraina-krigen. Flere kjeder har vært utsolgt, men flere har varslet at nye forsendelser vil være på plass denne uka. Interessen har vært såpass høy at enkelte apotek har innført antallsbegrensninger.

Tidligere i kveld sendte Farmasiet ut en e-post til sine kunder, som er påmeldt lista, om at Jodix-tablettene er på lager igjen. Kort tid senere meldes det på Twitter om problemer med å komme inn på Farmasiet.no.

– Man skjønner at folk handler jod i panikk, når til og med Farmasiet har gått ned for telling ... Ro ned folkens, ta hensyn! Finnes folk som er avhengige av å bestille medisiner på resept der også ..., skriver en bruker på Twitter.

DinSide har selv sjekket, og kan bekrefte at vi tidligere i kveld ikke fikk logget på Farmasiet.no. Siden har også oppleves treg og ustabil, men når saken går i trykken er siden mer stabil igjen.

Ti ganger mer trafikk

Hanne Kjærnes, kommunikasjonsansvarlig i Farmasiet, bekrefter at de har hatt enormt antall besøkende i kveld. I løpet av halvannen time har de solgt nærmere 10 000 pakker medisinsk jod.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer