Bål og bålforbud påsken 2021

- Vår store skrekk

Bålforbudet trer i kraft 15. april, men brannvesen oppfordrer til forsiktighet ved bål og grilling allerede i påsken: - Topplaget er tørt fra i fjor.

KOS MED BÅL: Slik lager du muffins på tur – bakt i appelsinskall på bålet! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det generelle bålforbudet starter først opp for sesongen 15. april, men det er likevel ikke fritt fram for å fyre opp bål for pølsegrilling hvor som helst.

Nå oppfordrer brannvesen om aktsomhet ved tenning av bål ute i skog og mark.

Det er du som er ansvarlig dersom du tenner bål, uansett når på året, og du plikter å være aktsom i din omgang med ild ute i naturen, slik at ikke brann oppstår.

- Vår store skrekk

Mette J. Kaspersen, avdelingssjef for forebyggende avdeling ved Mosseregionen interkommunale brann og redning (MIB) forteller til Dinside at hun kun for få kvelder siden ble oppringt av to innbyggere, som hadde sett flere bål som fortsatt brant.

- Og det er vår store skrekk; at man går fra bålet uten å ha slukket det tilstrekkelig, sier Kaspersen til Dinside.

Hun oppfordrer til å bruke naturen og kose seg ute – men ber innstendig om at dette må skje med aktsomhet, og at man må forsikre seg om at bålet er tilstrekkelig slukket før man forlater det.

- Vi ønsker at folk skal bruke naturen og at man gjerne må hygge seg på tur med et lite kaffebål nedi strandkanten – men man må ikke forlate bålet uten at man er helt sikker på at det er helt slukket. påpeker avdelingssjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer