Utendørstrening

Var ulovlig – får grønt lys

Helsedirektoratet snur. Nå kan treningssentre i 5B-kommuner arrangere utendørstreninger.

IKKE TILLATT: Helsedirektoratet gir nå grønt lys for utendørs gruppetrening i regi av treningssentre i kommuner i tiltaksnivå 5B. Foto: NTB/Shutterstock
IKKE TILLATT: Helsedirektoratet gir nå grønt lys for utendørs gruppetrening i regi av treningssentre i kommuner i tiltaksnivå 5B. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

- Endelig har myndighetene forstått at utendørs trening i regi av treningssentre er både trygt og et viktig bidrag til folkehelsen.

Det sier Mee Eline Eriksson, konstituert bransjedirektør for Virke trening, i en pressemelding etter at myndighetene nå åpner opp for at kommuner i tiltaksnivå 5B kan åpne for utendørstrening.

Siden april har Virke bedt helsemyndighetene om å åpne for utendørstrening i regi av treningssentre, men frem til nå har svaret vært nei.

Snur

- Vi har reagert på at Helsedirektoratet har sagt nei til dette uten smittefaglig begrunnelse, samtidig som at idrettslag og selvstendige trenere får lov. Det har vært en urimelig forskjellsbehandling, sier Eriksson.

Hvis man er personlig trener og ikke tilknyttet et senter, kan man arrangere gruppetreninger ute, men ikke hvis man er tilknyttet et senter, forklarte Eriksson om regelverket til Dinside forrige uke.

Nå snur altså Helsediraktoratet.

- Vi er nå glad for at myndighetene rydder opp og åpner for utendørstrening i 5B-kommuner fra i morgen gjennom et unntak i forskriften, sier Eriksson.

Kommuner med tiltaksnivå B akkurat nå

  • Bamble, Porsgrunn og Skien (til og med 25. mai).
  • Bærum, Drammen, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Nordre Follo, Rælingen, Ullensaker og Ås (til og med 21. mai).

Kilde: Helsedirektoratet

Sa nei forrige uke

Forrige uke skrev nettstedet Treningsindustrien, som viser til spørsmål og svar-siden til Statsforvalteren, at det ikke var tillatt.

Da konkluderte Helsedirektoratet med at det ikke er tillatt med «utendørs trening som en del av treningssentres tilbud».

«Hvorvidt forskriften skal åpne mer for utendørs aktiviteter, også i regi av treningssentre, er noe vi vil se nærmere på», skrev Helsedirektoratet den gang.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer