Utendørstrening

Var ulovlig – får grønt lys

Helsedirektoratet snur. Nå kan treningssentre i 5B-kommuner arrangere utendørstreninger.

IKKE TILLATT: Helsedirektoratet gir nå grønt lys for utendørs gruppetrening i regi av treningssentre i kommuner i tiltaksnivå 5B. Foto: NTB/Shutterstock
IKKE TILLATT: Helsedirektoratet gir nå grønt lys for utendørs gruppetrening i regi av treningssentre i kommuner i tiltaksnivå 5B. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Endelig har myndighetene forstått at utendørs trening i regi av treningssentre er både trygt og et viktig bidrag til folkehelsen.

Det sier Mee Eline Eriksson, konstituert bransjedirektør for Virke trening, i en pressemelding etter at myndighetene nå åpner opp for at kommuner i tiltaksnivå 5B kan åpne for utendørstrening.

Siden april har Virke bedt helsemyndighetene om å åpne for utendørstrening i regi av treningssentre, men frem til nå har svaret vært nei.

Snur

- Vi har reagert på at Helsedirektoratet har sagt nei til dette uten smittefaglig begrunnelse, samtidig som at idrettslag og selvstendige trenere får lov. Det har vært en urimelig forskjellsbehandling, sier Eriksson.

Hvis man er personlig trener og ikke tilknyttet et senter, kan man arrangere gruppetreninger ute, men ikke hvis man er tilknyttet et senter, forklarte Eriksson om regelverket til Dinside forrige uke.

Nå snur altså Helsediraktoratet.

- Vi er nå glad for at myndighetene rydder opp og åpner for utendørstrening i 5B-kommuner fra i morgen gjennom et unntak i forskriften, sier Eriksson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer