Varsler om håndspritskader

Hevder lekkasje fra håndspritprodukter skader telefoner og elektronikk.

FORSIKRING: Nå advarer forsikringsselskap mot det de kaller «håndspritskader» på elektronikk og mobiltelefoner. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Håndsprit og munnbind topper salgstallene fra apotekene.

Nå advarer forsikringsselskap mot det de kaller «håndspritskader» på elektronikk og mobiltelefoner.

Dette er skadene

Det er Gjensidige forsikring som roper varsko om skadene.

De hevder at forsikringsselskapene har begynt å få inn skademeldinger som gjelder håndsprit som renner ut i vesker og ødelegger PCer, mobiltelefoner og annen elektronikk.

- Det er foreløpig et lite antall, begrenset inntil noen titalls saker, men vi forventer flere i løpet av høsten, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige forsikring.

Han sier videre at også selve veska være utsatt for lekkasje-skader.

- Enkelthendelser

Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i If forsikring, sier til Dinside at de ikke har registrert noe stort antall, men at det har vært enkelthendelser.

- Vi har nok hatt enkelttilfeller med lekkasjer av håndsprit i vesker, som vi også har skader etter lekkasjer fra neglelakkfjerner, men det er ikke noe stor antall eller snakk om en ny trend på dette hos oss, sier Handeland til Dinside.

Dette bekreftes også av Codan forsikring:

- Vi har ikke registrert noen spesiell pågang her, sier Georg Richvoldsen, kommunikasjonssjef i Codan forsikring.

ANTIBAC: God håndhygiene er det viktigste enkelttiltaket for hindring av smitte. Kan du bruke hånd-desinfisering på den riktige måten? Mette Fagernes fra Folkehelseinstituttet forteller deg de enkle grepene for få bakteriefrie lanker. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Dekkes av forsikringen

Både Gjensidige, If og Codan bekrefter at skader på eiendeler som skyldes slike lekkasjer i vesker eller liknende, kan dekkes av forsikringen dersom dette er inkludert.

- Vi dekker slike uhell på både innbo- og reiseforsikringen, med 2000 kroner i egenandel, sier Handeland.

- Denne typen «uflaks»-skader kan dekkes av vår «innboforsikring pluss», sier Richvoldsen.

Du bør selv sjekke hvorvidt dette er noe som er dekket av forsikringen din. Det kan være ulik dekning i selskapenes ulike forsikringer.

Lekkasje-råd

Rådet fra både Codan og Gjensidige, for å forhindre håndspritskader, er:

- Rådet er å skru til korken godt, eventuelt ta en liten plastpose utenpå håndspritflaska hvis den ikke har skrukork, sier Richvoldsen.

- Har du ei flaske håndsprit med i veska, kan det være en god idé å ha beholderen i en tettlukket pose eller liknende. Da unngår man unødvendig skade på elektronikken dersom du skulle være så uheldig at det renner ut, er rådet fra Rysstad.

Han viser til at de er en del heft og plunder for dem som får skader som følge av dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer