Varsler om håndspritskader

Hevder lekkasje fra håndspritprodukter skader telefoner og elektronikk.

FORSIKRING: Nå advarer forsikringsselskap mot det de kaller «håndspritskader» på elektronikk og mobiltelefoner. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Håndsprit og munnbind topper salgstallene fra apotekene.

Nå advarer forsikringsselskap mot det de kaller «håndspritskader» på elektronikk og mobiltelefoner.

Dette er skadene

Det er Gjensidige forsikring som roper varsko om skadene.

De hevder at forsikringsselskapene har begynt å få inn skademeldinger som gjelder håndsprit som renner ut i vesker og ødelegger PCer, mobiltelefoner og annen elektronikk.

- Det er foreløpig et lite antall, begrenset inntil noen titalls saker, men vi forventer flere i løpet av høsten, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige forsikring.

Han sier videre at også selve veska være utsatt for lekkasje-skader.

- Enkelthendelser

Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i If forsikring, sier til Dinside at de ikke har registrert noe stort antall, men at det har vært enkelthendelser.

- Vi har nok hatt enkelttilfeller med lekkasjer av håndsprit i vesker, som vi også har skader etter lekkasjer fra neglelakkfjerner, men det er ikke noe stor antall eller snakk om en ny trend på dette hos oss, sier Handeland til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer