Tolletaten

Varsler storkontroll

I pinsen kan du møte disse på sjøen.

KONTROLL: Tolletaten og Kystvakten skal gjennomføre en aksjon langs kysten. Foto: Tolletaten
KONTROLL: Tolletaten og Kystvakten skal gjennomføre en aksjon langs kysten. Foto: Tolletaten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pinsehelga er like rundt hjørnet, og Tolletaten og Kystvakten skal gjennomføre en større kontrollaksjon langs kysten.

- Ved fint vær er det mange som benytter pinsehelga til å komme seg på sjøen. For å møte trafikken øker nå Tolletaten sin tilstedeværelse til sjøs, skriver etaten i en pressemelding.

Aksjonen vil fokusere på trafikken blant fritidsreisende og strekke seg fra Halden i Østfold til Langesund i Vestfold og Telemark fylke.

- På sjøen er det ingen rød og grønn sone som de reisende er vant til når de passerer grensen andre steder, men det er de samme reglene som gjelder til havs som på land. I samarbeid med Kystvakten får vi dekt et størst mulig område, slik at vi får informert og kontrollert båtfolket som krysser grensen i pinsen, opplyser områdeleder i Tolletaten, Tim Gurrik.

Tolletaten og Kystvakten ønsker å informere publikum om regelverket rundt plikten til å fortolle varer over kvoten og reparasjoner av lystbåter.

- Vi vet at det er mange som benytter seg av muligheten til å gjennomføre reparasjon eller oppgraderinger av lystbåten sin i utlandet, og vi opplever jevnlig at det forekommer forsøk på å unndra seg merverdiavgift. Derfor er vi opptatt av å opplyse båtfolket om hvilke regler som gjelder på sjøen, forteller Gurrik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer