Mattips:

Vekker oppsikt: - Jeg nekter

- Hva ER dette!?

SKAPER REAKSJONER: Kommentarfeltet har kokt både en og flere ganger etter at dette bildet ble postet. Foto: Facebook.
SKAPER REAKSJONER: Kommentarfeltet har kokt både en og flere ganger etter at dette bildet ble postet. Foto: Facebook. Vis mer
Publisert

En formiddag i 2019 lagde en sulten mann ved navn Jason seg et lite måltid.

Uten større ettertanke postet han bildet i Facebook-gruppa «Rate My Plate», hvor tilfeldige mennesker deler sine mer eller mindre kulinariske opplevelser - til ris og ros fra internettets gapestokk.

Den gang gikk bildet sin gang i sosiale medier, til stor respons fra folk over land og strand.

Nå går det viralt igjen.

- Fy fader

Ved første øyekast er det vanskelig å si hva Jason har kastet sammen på tallerkenen. Det er nemlig en haug av grå, avlange klumper som pryder den godt fylte asjetten hans.

Under bildet skriver imidlertid kokken selv at retten består av «poteter med brødsmuler».

- Nope. Dette er ikke poteter. I guds navn, dette er IKKE poteter, kommenterer en kvinne ved navn Sophie under bildeposten.

Hun er en av mange som virker direkte opprørt over den oppsiktsvekkende retten.

- Fy fader, hva ER dette!? Jeg nekter å tro at poteter eller brødsmuler var involvert i denne avskyeligheten, skriver en annen.

Retten i seg selv er ikke så uvanlig, noe som underbygges ved et raskt Google-søk. Men det er fargen på potene folk bekymrer seg mest for:

- Ser ut som møkk. Rett og slett. Det kan ikke være sunt, raser en følger.

FANT INSEKT: Tove Fatumata Konneh skulle bare kose seg med druer da hun fikk seg litt av en overraskelse. Video: Tove Fatumata Konneh / Tiktok / Storyblocks. Vis mer

Får refs

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Jasons matrett ble det i Facebook-gruppa. Faktisk har kommentarfeltet kokt både en og flere ganger de siste åra.

Mange skriver at maten «ser ut som noe en fireåring kunne lagd», mens andre uttrykker sine bekymringer overfor Jason, og spør om han gikk glipp av matlaging-faget på skolen.

- Synes nesten litt synd på deg, skriver en mann under bildet.

I skrivende stund er det oppsiktsvekkende innlegget likt av over 5000 mennesker, kommentert av 17 000 - og delt over 500 ganger.

- Dette er et sykt bilde. Jeg tør nesten ikke tenke på hva det smaker, kommenterer en annen.

Jason selv har ikke tatt til orde siden han postet bildet for fire år siden. Men kommentarene fortsetter å strømme inn, så de grå potetene lever videre i sosiale medier.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer