Matpriser:

Vekker reaksjoner: - Ekstremt dyrt

Et ganske så enkelt smørbrød med eggerøre gir folk bakoversveis.

KOSTBAR EGGERØRE: Prisen på et eggerøre-smørbrød hos restauranten Hide vekker reaksjoner. Illustrasjonsbilde: NTB / Shutterstock
KOSTBAR EGGERØRE: Prisen på et eggerøre-smørbrød hos restauranten Hide vekker reaksjoner. Illustrasjonsbilde: NTB / Shutterstock Vis mer
Publisert

At prisene på dagligvarer skyter i været, både her til lands og i utlandet, er ingen hemmelighet.

Folk har likevel latt seg sjokkere av prisen på denne enkle frokostretten fra Michelin-restauranten Hide i London.

Det skriver nyhetsbyrået Jam Press.

Kostbar eggerøre

For en enkel porsjon med eggerøre på briochetoast må du nemlig hoste opp 58 pund, eller 776 norske kroner etter dagens kurs.

For den prisen får du riktignok eggerøra toppet med hvit trøffel, en svært så eksklusiv råvare.

Trøfler er en gruppe underjordiske, knollformede sopper som vokser vilt på eller ved røttene til enkelte tresorter, ifølge matvarekjeden Jacobs.

Det finnes både sommertrøfler og vintertrøfler, og de kan være hvite eller svarte. Ifølge Jacobs er det vintertrøflene som er de fineste og dyreste.

RIM PÅ MAT: Både smak og konsistens blir dårligere når rim har dekket maten i fryseren. Hvordan du unngår dette, får du vite her! Foto: Linn Merete Rognø / Storyblocks Vis mer

Av disse igjen er de hvite aller dyrest.

- I Norge kan én kilo hvit trøffel koste 40 000 kroner, mens svart trøffel koster fra 10–15 000 kroner per kilo, skriver de.

Reaksjonene hagler

Skulle du velge å droppe trøffelen, må du likevel hoste opp 428 kroner. Ønsker du et glass appelsinjuice ved siden av, koster det deg ytterligere 120 kroner.

Selv om folk er fullt klar over at Hide er en luksusrestaurant, hagler nå reaksjonene fra gjestene–både i positiv og negativ retning:

FORNØYD GJEST: Denne personen ga restauranten fem stjerner. Eggerøre-smørbrødet er nede til høyre. Foto: Jam Press.
FORNØYD GJEST: Denne personen ga restauranten fem stjerner. Eggerøre-smørbrødet er nede til høyre. Foto: Jam Press. Vis mer

En person kaller retten «enkel». En annen mener at det å høvle på litt trøffel over brødet ikke nødvendigvis gjør deg til en stjernekokk.

Vedkommende skriver at de savner en wow-faktor ved maten.

- Dette var ekstremt dyrt, uten at det var noen åpenbar grunn til det.

- Må prøves!

En annen gjest beskriver frokostretten som smakløs:

- Jeg kunne ikke lukte trøffelen engang. Uansett hvor mye trøffel du kaster oppå, endrer det ikke det faktum at dette smørbrødet koster 428 kroner.

Andre viser seg å være meget imponert over restaurantens mat.

- Dette må dere bare prøve, skriver en.

- Jeg gir sjelden fem stjerner, men dette fortjener det virkelig. Maten er riktignok dyr, men du betaler for opplevelsen, skriver en annen.