- Veldig rart!

Kjartan Skjelde stusser over Priors bruk av biff på pakken med kalkunkjøtt.

STUSSER: Den kjente kokken Kjartan Skjelde hevder ikke å sitte på fasiten, men stusser likevel over ordbruken på de skivede kalkunbrystene. Foto: Elisabeth Dalseg
STUSSER: Den kjente kokken Kjartan Skjelde hevder ikke å sitte på fasiten, men stusser likevel over ordbruken på de skivede kalkunbrystene. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I høst lanserte Prior «Kalkunbiff innerfilet». Etter et innlegg på Facebook er det flere som reagerer på at selskapet kaller kalkunprodukter for «biff» og «indrefilet», melder Nationen.

Det er Ulf Emil Svensen som raljerer over Priors bruk av ordene i Facebookgruppa Venner av norsk landbruk.

«Bare jeg som kjenner at den generelle kunnskapen om kjøtt og råvarer nærmer seg et skremmende blåst nivå …? Blir som fiskebilen som selger indrefilet av torsk,» skriver han.

Flere har hevet seg på debatten, og det er særlig bruken av biff de reagerer på. Også den folkekjære kokken Kjartan Skjelde stusser over Priors ordbruk.

- Biff er ikke et generelt uttrykk, det er knyttet til storfe, sier Skjelde til DinSide. Kokken er kjent fra blant annet MasterChef og Camp Kulinaris, driver to av Stavangers bedre restauranter, Tango og Fish & cow, og står bak flere kokebøker.

Helt presis er definisjonen på biff «biter, strimler, skiver eller stykker av kjøtt fra slaktede pattedyr i kvegfamilien».

- Når biff er et ord man bruker om storfe, er det veldig rart å kalle ting som ikke er storfe for biff, sier Skjelde til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer