- Veldig spente

Ny test på gang.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Emballasje er noe som engasjerer, og da spesielt når de endres.

For eksempel ble det furore da Coca Cola endret sine bruskorker i fjor.

Det ble også baluba da Nortura skiftet navn og emballasje på de klassiske Joika-kakene.

Nå er det meierigiganten Tine som forsøker å få mer over på miljøvennlig emballasje. De ruller nemlig nå ut yoghurt på stor kartong.

- Yoghurt på kartong er veldig vanlig i både Sverige og Danmark, men i Norge har man så langt ikke lyktes med å få forbrukerne med på dette. Det til tross for at nordmenn oppgir at de ønsker mer bærekraftig emballasje når de handler, opplyser leder for bærekraft Bjørn Malm.

- Vi jobber mye med emballasje og med å teste ulike alternativer, og vi håper at dette vi bidra til at flere får øynene opp for at det er yoghurt på kartong som er framtida. Det ville i hvert fall kunne bety mye plast spart i butikkhyllene. Men igjen; her er man avhengig av at folk går fra ord til handling, fortsetter han.

Det er i alt fem smaker som lanseres i den nye emballasjen.

Overfor DinSide forklarer Tine at dette er en test i første omgang, og at den ikke erstatter de tradisjonelle begerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer