Tilbakekaller julebrus:

- Veldig trist

Ringnes tilbakekaller all julebrus på glassflaske og rekker ikke lage mer før jul. - Vi beklager på det sterkeste, sier Ringnes.

SKADER: Bryggeriet har avdekket skader på noen flaskemunner. Foto: Ringnes
SKADER: Bryggeriet har avdekket skader på noen flaskemunner. Foto: Ringnes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ringnes har avdekket tilfeller med skader i flaskemunningen på 0,33 blanke flasker som brukes til julebrus og eplemost, opplyser de i en pressemelding.

All julebrus på glassflaske trekkes dermed tilbake.

Produktene dette gjelder er Dahls Julebrus, Dahls julebrus Lett, Hamar & Lillehammer julebrus, Hamar & Lillehammer julebrus Lett, Mozell Eplemost og Tou Eplemost.

- At folk ikke skal kunne nyte en glassflaske til julemiddagen synes vi er kjempetrist. Men viktigere enn alt annet er sikkerheten til forbrukerne, sier kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard, til DinSide.

Rekker ikke lage mer

Ringnes rekker ikke lage mer før jul, og det blir dermed ikke mulig å få tak i julebrusen på glassflaske til julaften, opplyser Bruusgaard til DinSide.

Ringnes er kjent med ni tilfeller av avvik på totalt 11,8 millioner flasker julebrus og eplemost som er produsert i år. Skadene på flaskene er synlig etter åpning, men de tror at omfanget er begrenset.

JULEBRUS: Jula nærmer seg, og julebrusene har vært i butikk en god stund allerede. Men hvilken er best? Vis mer

- Vi har fått inn ni forbrukerreklamasjoner fra forbrukerne. Det er fra tolv millioner flasker, men vi ønsker å være føre-var og ikke ta sjansen. Det viktigste er sikkerheten til forbrukerne. Vi beklager på det sterkeste. Heldigvis har vi alternativer i både boks og plastikkflaske, sier Bruusgaard.

Han legger til:

- Vi har fått ett tilfelle om sår på leppa og en som har fått i seg en liten glassbit. Det er helt ufarlige saker, men det har heldigvis gått bra. Vi kan ikke ta sjansen, sier han.

- Hell det ut

Brusgaard oppfordrer forbrukere til helle ut julebrusen hvis man har kjøpt i glassflaske. Uåpnede flasker kan også returneres utsalgssted.

- Men dersom man likevel ikke velger å drikke fra glassflasken, er det viktig at man sjekker at tuten er uskadd. Hvis det er en skadd tut, må man ikke drikke fra den - verken direkte fra flaska eller ved å helle oppi et glass. Det riktige å gjøre er å helle ut innholdet eller levere tilbake til butikken for å få pengene tilbake, sier han.

Ringnes er i prosess for å avdekke mulige årsaker til svakheten ved flaskene.

Mer om