- Velg hjelm med grønn spenne

Svenskene går massivt ut og anbefaler sykkelhjelmer med grønn spenne til mindre barn.

NASJONAL ANBEFALING: I Norge anbefaler man at barn tar av seg hjelmen under lek, mens svenskene går ut med en nasjonal anbefaling om bruk av hjelm med grønn spenne. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
NASJONAL ANBEFALING: I Norge anbefaler man at barn tar av seg hjelmen under lek, mens svenskene går ut med en nasjonal anbefaling om bruk av hjelm med grønn spenne. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Fra tester av sykkelhjelmer vet vi at hjelmer med rotasjonsbeskyttelse, eksempelvis «MIPS», beskytter best. Disse hjelmene er konstruert for å beskytte også mot skrå slag mot hodet, noe hjelmene uten denne typen konstruksjon ikke er.

Tidligere i sommer kunne vi avsløre hvilke sykkelhjelmer til barn og voksne som er best i test. Til sammen 19 hjelmer er testet og evaluert.

Testen er gjort av forsikringsselskapet Folksam, og ifølge den svenske forskeren som presenterte resultatene, har spesielt barnehjelmene blitt mye bedre - og hun påpekte også spesifikt at de beste barnehjelmene også har grønn spenne.

Men en undersøkelse i Sverige tidligere i vår, viser at det er veldig mange som ikke kjenner til begrepet «grønn spenne». Fire av ti svenske barn bruker ikke hjelm med grønn spenne, mens én av fire foreldre kjenner ikke til hva den grønne spenna gjør.

Derfor har svenskene gått ut med en nasjonal anbefaling om at alle barn opptil sju år bør bruke sykkelhjelm med grønn spenne.

Hva er «grønn spenne»?

«Grønn spenne» er en spesiell spenne som kan sitte på sykkelhjelmer til barn, som er konstruert slik at spenna automatisk løses ut ved belastning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer