Velg riktig fjellstøvel

Dette må du vite før du handler fjellsko for feriepengene.

EN VELYKKET FJELLTUR: Kan alene stå på at du har gode fjellsko med riktig passform.  Foto: Colourbox
EN VELYKKET FJELLTUR: Kan alene stå på at du har gode fjellsko med riktig passform. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Prøve, prøve, prøve, sier butikksjef Martin Wåge i villmarksbutikken Magasinet, på DinSides spørsmål om hva som er viktig å tenke på før man bruker flere tusenlapper på noen sko som du skal leve med årevis.

Han understreker at passform er det viktigste, og det finner du bare ut av hvis du prøver den i butikk. Å handle fjellsko på nett, er en risikosport som kan ende i gnagsår, smerter og vonde minner.

Les: Sokken som hindrer gnagsår

Ikke så viktig å gå de inn

– Aller helst burde man gått seg en fjelltur med skoene man skal kjøpe, men det viktigste er at skoene passer deg og ditt bruk.

Wåge, som selv bruker allround-skoen Alfa Bever Grip, sier at på grunn av den høye kvaliteten på dagens fjellsko, er det ikke lenger så viktig å gå inn skoene. Tips: Dette må du pakke til fjellturen

Et viktig begrep

– Tenk over i hvilket terreng du kommer til å bruke fjellstøvelen mest. Er det mye ur, klyving og topper, er det smart med en sko som er litt høyere og stivere, og som kan gi deg god støtte rundt ankelleddet. Skal du hovedsaklig gå i slakere terreng, trenger du ikke fullt så mye støtte, og du kan klare deg med en lavere sko – som ofte er lettere og rimeligere enn de litt stivere variantene, forteller Sandra Lappegard, redaktør i friluftsmagasinet Ute.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer