Høstferie

Velg riktig telt, sovepose og liggeunderlag

Slik gjør du høstens telttur ekstra komfortabel.

TRIPPELTEST: Vi gir deg råd til valg av telt, sovepose og liggeunderlag til høstens villmarkseventyr. Foto: Eilin Lindvoll
TRIPPELTEST: Vi gir deg råd til valg av telt, sovepose og liggeunderlag til høstens villmarkseventyr. Foto: Eilin Lindvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor testet undertegnede Dinside-journalist både telt, soveposer og liggeunderlag (testene krever abonnement).

Med høstferien like om hjørnet, samler vi derfor opp noen gode råd ut fra erfaringene vi gjorde oss under testene - slik at du får en ekstra komfortabel telttur.

Kuppel- eller tunneltelt?

Det finnes hovedsakelig to typer telt, de er enten tunnelformet eller kuppelformet.

Foruten formen på teltet, er det slik at et tunneltelt slås opp med ytterteltet før innerteltet, mens med kuppeltelt er det motsatt.

Fordelen med tunneltelt er at dersom været er dårlig når du slår leir, holdes det innerste teltet du skal sove i tørt, siden det først slås opp etter den ytterstre teltduken som skjermer for vær og vind.

Kuppelteltene på sin side, byr gjerne på ekstra takhøyde for de som liker det.

Tunneltelt gjør seg ofte bedre for teltturer i skog, mark og fjell, mens kuppeltelt gjør deg til «kongen eller dronninga av campingplassen».

Og, uansett om du går for tunnel- eller kuppeltelt: Slå det opp i hagen før du drar på tur! Da blir du kjent med hvordan dette gjøres og du sparer tid når det virkelig gjelder, og du avdekker også om det mangler deler, plugger, stenger eller annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer