Tips

Velg riktige solbriller

Northug, Versace eller Tom Ford? Solbriller er ikke bare merkenavn. Pass på de viktige forskjellene når brillene skal på.

HVILKE SOLBRILLER ER BEST FOR BYBRUK? Nå kan du velge mer med tanke på mote og design, sammenliknet med hva du må tenke på om du skal være ute på fjellet. Men det er fremdeles endel du bør sjekke, som CE-merking. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
HVILKE SOLBRILLER ER BEST FOR BYBRUK? Nå kan du velge mer med tanke på mote og design, sammenliknet med hva du må tenke på om du skal være ute på fjellet. Men det er fremdeles endel du bør sjekke, som CE-merking. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er rare tider. Store deler av Norge er stengt. Du er kanskje mer innendørs enn vanligvis - selv om mange også er mer utendørs. Og for de aller fleste av oss betyr dagens restriksjoner i forbindelse med corona-situasjonen at hyttepåsken i fjellet er avlyst. Kanskje er også påsken ved sjøen avlyst.

Da er det (nesten) bare én ting å gjøre: Finne frem cafébrillene, sette seg i solveggen og spise appelsin.

Det er ikke sikkert du kommer ut av påsken med samme grad av solbrilleskille som om du hadde vært en uke på fjellet, men oppsiden kan være at solbrilleskillet kanskje blir litt annerledes i år:

Du kan nemlig bytte ut «fjell-brillene» med bybriller.

- Påske i byen betyr at en kan velge briller mer ut i fra utseende, og tenke litt mindre på brillens egenskaper. Når en ikke er på plasser med høy strålingsfaktor, er det mindre risiko i å sette på seg en brille som ikke dekker like godt, som ikke har ekstra skjerming på sidene og som har høy mørkhetsgrad. Lysmengden i byen kontra på en solreflekterende isbre er stor, og valget av briller påvirkes også av dette, sier Hans Torvald Haugo, generalsekretær og fagsjef i Norges Optikerforbund til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer