- Velg tur etter evne

Fjellferie? Redningsetatene råder folk til å velge tur etter evne.

ADVARER: - Velg tur etter evne, oppfordrer redningsetatene, som også ber folk sjekke værmeldinga og friske opp førstehjelpkunnskapene. Rekordmange sier de har tenkt seg til Besseggen i sommer. Foto: Olga Danylenko / Shutterstock / NTB scanpix
ADVARER: - Velg tur etter evne, oppfordrer redningsetatene, som også ber folk sjekke værmeldinga og friske opp førstehjelpkunnskapene. Rekordmange sier de har tenkt seg til Besseggen i sommer. Foto: Olga Danylenko / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Selv om det rapporteres om stor etterspørsel etter Syden-reiser og at mange nordmenn planlegger for Sverige-sommer på tross av myndighetenes reiseråd, planlegger de aller fleste for norgesferie, ifølge spørreundersøkelser.

Og mange nordmenn planlegger å feriere i fjellheimen i sommer.

I Åndalsnes har fjellturistene allerede begynt å boltre seg i romsdalsfjellene.

Daglig leder ved Norsk Tindesenter, Ivar Brennhovd, sier til NRK at de har vært veldig spent på hvordan sesongen vil bli på grunn av koronakrisen.

– Men nå har vi allerede 200 prosent økning i forhåndsbestillingene på aktivitetene våre sammenlignet med i fjor. Jeg må klype meg i armen, sier han til NRK.

- Lei med deg guide

Brennhovd sier de derfor forbereder seg på at det kan bli en del redningsoppdrag i sommer.

– Vi ser dessverre allerede at det har vært mange redningsaksjoner i år. Mitt råd er at folk må koste på seg guide i alle fall på første turen. Da blir de lært opp, har en trygg, fin tur med folk som er lokalkjente, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer