Politiet advarer:

Venter kjempekø søndag

Ha dokumentene klare.

VENTER KJEMPEKØER: Vær forberedt på over fire timers kø hvis du krysser grensa søndag. Foto: Torstein Bøe / NTB
VENTER KJEMPEKØER: Vær forberedt på over fire timers kø hvis du krysser grensa søndag. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne helgen starter sommerferien for alvor, og mange skal over grensa til Sverige. Enten for å handle, eller kose seg på hytta.

Men vær forberedt på kø når du skal hjem igjen, og ikke glem dokumentene du må ha full kontroll på. Det er gjerne dette som skaper kø.

Øst politidistrikt forventer størst trafikk søndag ettermiddag og kveld. Da skal mange hjem fra feriehuset i Sverige.

Forrige søndag var trafikken størst i tidsrommet 14 til 22. Køen var på det meste på 4 timer, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

- For å unngå å bli sittende i kø inn mot grensekontrollen søndag ettermiddag og kveld kan et råd kan være å reise hjem tidligere på dagen, eventuelt mandag morgen for dem som har mulighet for det. Trafikken er også mindre over Ørje, sier seksjonssjef Merete Beck i utlendingsseksjonen i Øst politidistrikt.

- Erfaringen hittil har vært at trafikken har tatt seg opp etter klokken 12, og at den er jevn og stigende utover ettermiddagen og kvelden. Torsdag var trafikken størst klokken 2030, da var det rundt to timers ventetid. Klokken 0130 var køen borte, sier Beck videre i meldingen.

Reisende må huske å innreiseregistre seg før de kommer til grensen. Unntaket her er blant annet norske statsborgere som er fullvaksinerte, eller har gjennomgått Covid-19-sykdom siste seks måneder. For oppdatert informasjon om unntak se www.regjeringen.no.

Politiet har styrket bemanningen på Svinesund vesentlig for å håndtere økt trafikk. Men infrastrukturen på stedet gir begrensninger, blant annet fordi det bare er én fil av E6, og fordi venteområdet i kontrollsonen er lite. Kø må derfor påregnes når trafikken er stor, skriver politiet i pressemeldingen.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer