Verdens første svanemerkede glider

Svanemerket og garantert fluorfri skivoks lanseres i Norge.

FLUORFRITT: Den norske importøren Sportspro tilbyr som den første i Norge svanemerket skivoks, melder organisasjonen Svanemerket. Glideren inneholder ingen fluorstoffer, siloksaner, nanomaterialer eller andre stoffer som truer miljø- og helse. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
FLUORFRITT: Den norske importøren Sportspro tilbyr som den første i Norge svanemerket skivoks, melder organisasjonen Svanemerket. Glideren inneholder ingen fluorstoffer, siloksaner, nanomaterialer eller andre stoffer som truer miljø- og helse. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det har vært mye bråk rundt bruk av fluor i skisporet den siste tiden, etter Dagblades avsløringer om helsefarene ved produksjon og bruk av smøreproduktene.

Nå melder Svanemerket i en pressemelding at verdens første svanemerkede skivoks er på plass:

- Produsenten Holmenkol kan nå, som den første i verden, tilby svanemerket glider. Den er et godt valg for alle som vil unngå fluorstoffer og en rekke andre problematiske stoffer i skivoks, melder Svanemerket en pressemelding.

Garantert fluorfritt

De skriver videre at det er den norske importøren Sportspro som er den første i Norge som selger svanemerket skivoks. Denne inneholder ingen fluorstoffer, siloksaner, nanomaterialer eller andre stoffer som truer miljø- og helse.

Med Svanemerket vet du at produktet er garantert fluorfritt: Svanemerket forbyr nemlig alle organiske fluorstoffer (som PFAS, PFOA) på grunn av hensyn til både helse og miljø.

Det forbyr også alle andre stoffer som står på EUs liste over hormonforstyrrende stoffer eller som er klassifiserte som kreftframkallende, reproduksjonsskadelige eller mutagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer