Verdens rareste joggesko

Vil du vekke oppsikt under løpeturen, er disse for deg.

TØR DU? Disse tyske barfotskoene er beregnet for de som vil ha mest mulig kontakt med bakken.                  Foto: Produsent
TØR DU? Disse tyske barfotskoene er beregnet for de som vil ha mest mulig kontakt med bakken. Foto: Produsent Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert fått meg deg de siste årenes mye omdiskuterte trend med å løpe barfot, og kanskje sett noen løpe med Vibrams ikke udelt populære FiveFingers-sko. Det er en type barfortsko som har en rekke tilhengere, og som sverger på at de aldri vil gå tilbake til vanlige joggesko.

Mer om barfotløping her

I ett med elementene

For hva er egentlig vanlige joggesko i dag? Ta disse skoene fra tyske GoSt-Barefoots kalt Paleos, som er gresk for «gammel». En ringbrynje-sko som består av rustfrie stålringer beregnet på løpeturer i naturen som skal gjøre deg «i ett med elementene».

Paleos-skoene, som gir assosiasjoner til middelalderen, koster fra rundt 2.000 kroner og oppover (frakt og moms inkludert), og her handler det mye om å velge riktig størrelse. Skoene får gode kritikker på produsentens hjemmeside, men det spørs om det er så mange av oss som ville turt å bruke disse.

Se flere rare joggesko her:

Gjøre nettkupp? Sofie trodde hun kjøpte Nike-sko

Løpemokkasiner

Hippie-skoselskapet Soft Star Shoes hadde i årevis lagd mokkasiner nesten uten såling, før de i 2010 plutselig fikk tilbakemeldinger fra kunder som sa de brukte skoene til løping. Dermed lagde de RunAmoc-serien, løpemokkasiner med litt mer såle og ventilasjon. RunAmoc-serien begynner på cirka 750 kroner. (frakt og moms inkludert).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer