Sporing av elsykkel

Vet alltid hvor elsykkelen din er

Tysk storprodusent med innebygd teknologi.

SKJULT: Denne nye Sduro Fullnine 8.0-elsykkelen fra Haibike kommer med GPS-sporing med nettforbindelse innebygd. Foto: Haibike
SKJULT: Denne nye Sduro Fullnine 8.0-elsykkelen fra Haibike kommer med GPS-sporing med nettforbindelse innebygd. Foto: Haibike Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har tidligere testet en GPS-enhet som kan festes til sykkelen, slik at du kan spore den opp om den skulle bli stjålet.

Nå leverer den tyske elsykkelprodusenten Haibike elsykler med slik teknologi innebygd, kalt eConnect.

Varsler via mobil-app

Som med gjør det selv-løsningene får du beskjed via en app på mobilen om noen prøver å stjele sykkelen din.

Klarer tyven å få opp låsen og sykle avgårde, kan du via appen eller nettside følge med på hvor hun eller han tar veien.

Politiet advarer mot at du griper inn selv, men dette kan likevel være nyttig informasjon både for politi og forsikringsselskaper.

En liten elektronisk brikke er plassert under et deksel på motordelen ved pedalene på sykkelen. Den drives av et lite batteri som lades opp automatisk når du bruker hovedbatteriet på elsykkelen.

Bruker flere teknologier

Enheten består av tre deler: En GPS-enhet som viser posisjon, en GSM-sender/mottaker som formidler data til mobilen og en sensor som forteller når sykkelen beveger seg.

I tillegg har enheten Bluetooth, for kontakt med mobilen dinnår du er i nærheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer