Vet du hva skiltene betyr?

Blått, sykkel, fotgjengere. Ganske like, men stor forskjell i betydning.

Det er bare kollektivtransport som har lov til å stoppe i sykkelfelt, og da bare om det er holdeplass der. Kan du sykkelskiltingen? Foto: Trafikketaten
Det er bare kollektivtransport som har lov til å stoppe i sykkelfelt, og da bare om det er holdeplass der. Kan du sykkelskiltingen? Foto: Trafikketaten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Inntil vi har fått på plass egne sykkeveier og egne fortau, anbefaler vi at syklister bruker veibanen framfor fortauene – nettopp av hensyn til de myke trafikantene.

Det sa Hulda Tronstad, informasjonssjef hos Syklistenes landsforening til DinSide i forbindelse med en sak om syklister og fotgjengere nylig.

Tilnærmet gangfart

Hun går hakket lenger enn Trygg Trafikk, som sier at der fotgjengere og syklister deler arena, skal syklistene vise hensyn til fotgjengere, og om nødvendig gå av sykkelen. Videre heter det at «sykling på fortau og gangveg er tillatt når gangtrafikken er liten og syklingen ikke medfører fare eller er til hinder for gående. Passering av gående må da skje i god avstand og i tilnærmet gangfart.»

Har du fått med deg de nye vikepliktreglene?

Men hva sier veiskiltene?

DinSide-leser Tore Berntsen er en av flere som mener at dagens skilt for gang- og sykkelvei er litt forvirrende. Og ser du bildene nedenfor, er det lett å si seg enig. For hva betyr de forskjellige?

Statens vegvesen har sendt oss forklaringene.


Jo, syklistene kan faktisk bruke kollektivfeltet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer