Utsolgte varer:

- Vi er overveldet

Carlsbergs mange påskeøl rives ut av hyllene.

PÅSKEØL: I Norge har vi kanskje ikke sterke tradisjoner for påskeøl, men afterski-tradisjonen har mer enn fått fotfeste. Foto: Produsenten
PÅSKEØL: I Norge har vi kanskje ikke sterke tradisjoner for påskeøl, men afterski-tradisjonen har mer enn fått fotfeste. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Juleøl, sommerøl, oktoberøl - og påskeøl. Hver sesong, sin øl, og i Danmark står tradisjonen med påskebrygg sterkt, og nå er det duket for en aldri så liten påskeølkrise: Det er snart tomt for alle Carlsbergs varianter av påskeøl, og bryggeriet rekker ikke å brygge mer, skriver bryggeriet i en pressemelding.

De populære Carlsberg-ølene er Tuborg Påskebrygg og Jacobsen Påske Pale Ale og Jacobsen Maj Bock.

- Vi vil jo riktig gjerne at vårt påskebrygg varer helt til påske, men i år ser det ut til å holde hardt. Vi er overveldet over hvor fort salget har gått, og vi er snart tomme, sier Carline Leopold, brand manager for Tuborg, i pressemeldingen.

Av rundt 2,6 millioner liter påskeøl er det nå under fem prosent igjen.

Ifølge Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef i Carlsberg-eide Ringnes har de ikke hatt noen egne Ringnes-påskeøl i år, men har stått for distribusjon av noen av de 2,6 millionene med liter påskeøl fra Carlsberg i Danmark, Tuborgs påskepils.

- Vi har bare Tuborg som en påskeølvariant. Årsaken til dette er at det er en kort sesong, og å ha mange varianter er ikke hensiktsmessig - i motsetning på brussiden, der har vi jo en helårsvariant som selger ekstra mye i påsken, sier Bruusgaard til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer