Tine rullet torsdag ut en ny melkevariant på Østlandet. På kartongen står det å lese at det er en «fremtidsmelk».
Melka kommer fra Kjos gård på Jessheim, som er først ute i et forskningsprosjekt kalt MetanHUB. Målet med dette prosjektet er å kutte metanutslippet på norsk melk- og kjøttproduksjon med 30 prosent de neste fire åra.
Det er ganske kjipt å åpne kjølebaggen og innse at alt du har tatt med har blitt lunkent eller varmt. Hvis det har skjedd med deg er det stor sannsynlighet for at du har pakket den feil! Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Programleder: Embla Hjort-Larsen.
Vis mer
Kyrne på gården som melka kommer fra får en ny type fôr, som skal redusere mengden metan i kurapen, opplyses det i en pressemelding.
- Vi er svært spente på hvordan dette blir tatt imot, vi vet jo at stadig flere er opptatt av å velge bærekraftige alternativer. Ifølge Sustainable Brand Index tenker 1 av 3 på bærekraft når de handler, og 25 prosent er villig til å betale mer for bærekraftig mat. Samtidig har denne andelen gått noe ned siden pandemien, skriver kommunikasjonsrådgiver i Tine, Tanita Wassås Kveinå i en e-post til DinSide.
Last ned appen vår
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi
bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene
våre.