Det er ikke bare mobilen din som kan fryse når kuldegradene kryper nedover. Varmt ulltøy er viktig for å holde varmen, og å holde kroppens vitale deler varme er noen av de beste tipsene for å unngå kalde tær og kalde hender.

Her er de beste batteridrevne varmesålene
Vi har tidligere skrevet hvordan plastposer på beina kan hjelpe deg til å holde temperaturen på apostlene oppe - og vi har også testet ulike håndvarmere som kan hjelpe deg å holde hendene varme.
Men hvilken tilleggsvarme er det som funker best for å holde temperaturen oppe på beina?
Vi har testet tre ulike patenter: Oppladbare varmesåler, batteridrevne varmesokker og engangs tåvarmere.
Se hvilke «fotvarmere» som fungerer best:

Phoxx engangs tåvarmere
Engangs tåvarmere fungerer på samme måte som engangs håndvarmere: De aktiveres når du åpner pakken og luft kommer til. De finnes i flere varianter, fra ulike produsenter. Vi har testet en variant fra Phoxx, som lover å varme i opptil seks timer.
Slik har vi testet
Vi har brukt de ulike fotvarmerne på vinterutflukt en solrik, vindstille vinterdag med -4 til 0 grader. Vi har sett på praktisk bruk og hvor godt de ulike varmer.
Joda, disse er superenkle å bruke: Du åpner pakken, venter noen minutter, river av limbeakyttelsen og klistrer varmeposen under tærne - og stikker beina i skoene.
De tar ikke mye plass, og vil passe i de fleste sko.
Vi kjenner ikke at vi har dem på, som er positivt i den forstand at de ikke er ubehagelige.

Men det er jo unektelig dumt at vi faktisk ikke kjenner at de varmer tærne overhodet.
Joda, vi kjenner at posene er varme når vi holder på dem med hendene, men disse varmer ikke våre tær i det hele tatt (og ja, det advares mot å ha dem rett på huden, så vi har hatt dem utenpå sokkene).
Pris: 15 kroner (XXL)
Konklusjon: Billige, men varmer ikke våre tær.
Terningkast: 1

Springyard Thermo varmesokker med varmeslynge
Du skal herved være advart, dette er store sokker på alle mulige måter:
Det er knestrømper, de er så tykke at du kan få problemer om du skal ha dem i noen typer vintersko - og batteriboksen gjør at de ikke vil passe inni veldig mange bukser.
Sistnevnte problem viser seg å være en skikkelig utfordring: Det er uproblematisk om du bare skal tasse rundt hjemme og kan dra sokkene utenpå buksene, men vi kan i alle fall glemme å ha dem inni vanlige bukser - og vi får dem knapt inni turbuksene.
Og ja, slik ser det ut:

Dette er varmestrømper med varmetråder. Ulempen er den store batteriboksen som henger oppe ved kneet på begge beina.
Du må ha 3 AA-batterier i hver strømpe, og de lover da å varme i fem timer eller mer.
Varmeeffekten er imidlertid skuffende.
Joda, vi kjenner godt at de varmer - men om problemet ditt er som vårt, at du lett blir kald på tærne i kulda, så synes i alle fall ikke vi at disse gjør jobben.
Problemet er nok plasseringen av varmetrådene: De ligger oppå tærne og i en tråd på yttersiden av sokken opp mot knærne.
Men det forhindrer ikke at vi blir like kald som alltid på tærne.
Pris: 349 kroner (Clas Ohlson)
Konklusjon: Store sokker, upraktisk og stor batteriboks, og vi blir fremdeles kald på tærne. Kanskje passer de best om du har det litt kaldt på kontoret.
Terningkast: 2

Digitsole warm series
Dette er de mest avanserte sålene i testen - og også de absolutt dyreste. 1.400 kroner for et par såler er unektelig dyrt - så er spørsmålet om sålene er så bra at de er verdt pengene?
Vi går rett på egenskapene:
Disse sålene kan mye mer enn de andre fotvarmerne i testen:
De er oppladbare, de kommer med en app hvor du blant annet kan justere varmen på hver enkelt såle, og via appen kan du også registrere skritt og distanse - og kalorier forbrent.
Appen lagrer turene dine, og du kan se både kart over hvor du har gått og hvilke hastigheter du har holdt - og når vi sammenlikner med andre aktivitetsapper så ser det ut til at Digitsoles registreringer er rimelig korrekte.
Dette er uten tvil den «fotvarmeren» som varmer best: Vi blir ikke kald på tærne så lenge det er varme i sålene.
Det er imidlertid noen ulemper:
1. Sålen er stor og tung - og det er mange sko den ikke vil passe i. Du vil i alle fall måtte ta ut skoens originalsåle for å få plass.

2. Den varmer ikke hele dagen: Varmetiden avhenger av temperaturen ute, men ved -4 til 0 grader var sålen nede på 50 prosent batterikapasitet etter en time - og etter 2 timer og 15 minutter var det slutt på moroa.
3. Vi synes også at vi ble mye klammere/fuktige på beina ved å bruke sålene - som også gjør at vi merker ekstra godt at vi blir kald på beina når batteritiden er ute.
4. Du må ha en oppladet mobil med deg for å bruke sålene.
Pris: 1.400 kroner (Outnorth)
Konklusjon: De varmer veldig bra når de er oppladet - under hele foten og helt ut i tærne. Men de er dyre. De får ikke plass i alle sko. Og vi synes batterikapasiteten er for dårlig.
Terningkast: 4
Les også:
TEST av piggsko: Her er de beste for å holde grepet på glatta
Hull i dunjakken? Slik fikser du det
TEST: Her er de beste ulltrøyene til hverdagsbruk