Usunn drikke:

Vil forby dette

Helsemyndigheter ønsker å stoppe salg av melk med tilsatt smak i skolekantinene i USA av én enkelt grunn.

SJOKOLADEMELK: Snart kan melk med tilsatt smak stanses i skoler over USA. Foto: Shutterstock / NTB
SJOKOLADEMELK: Snart kan melk med tilsatt smak stanses i skoler over USA. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske myndigheter vurderer et forbud mot sjokolademelk, og annen melk med tilsatt smak, i kafeteriaer på barne- og ungdomsskoler.

Det skyldes det høye sukkerinnholdet, ifølge The Wall Street Journal (TWSJ).

Tilhengere av forbudet understreker at sukkerholdige drikker bidrar til fedme hos barn i landet. Rundt 20 prosent av barn i USA er plaget av overvekt, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

Helsemyndigheter i USA ønsker nå å gjøre flere tiltak, og har bestemt seg for å starte med forslaget om kutting av melk med tilsatt smak.

Forslaget deres støtter seg blant annet på en studie fra 2021, der National Library of Medicine fant at melk med smak var hovedkilden til sukkermengden i skolemåltider.

- Fra et helseperspektiv er det veldig fornuftig å prøve å begrense serveringen av smaksatt melk, fordi de har ganske mye tilsatt sukker, sier Erica Lauren Kenney, professor i folkehelse og ernæring ved Harvard School of Public Health til TWSJ.

Stor debatt: - Vil vi dette?

Mange distrikter, foreldre og embetsmenn i meieribransjen er uenige i forslaget, og hevder at sjokolademelk gir store helsefordeler for barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer