Hest i trafikken:

Vil ha aldersgrense for ryttere

Vegdirektoratet ønsker å innføre aldersgrense og trafikkopplæring for bruk av hest i trafikken for å bedre tryggheten.

FORESLÅR ALDERSGRENSE: Vegdirektoratet vil nå innføre aldersgrense på 16 år for å ri eller kjøre hest i trafikken. Foto: Gorm Kallestad / NTB
FORESLÅR ALDERSGRENSE: Vegdirektoratet vil nå innføre aldersgrense på 16 år for å ri eller kjøre hest i trafikken. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Ifølge Nationen har en arbeidsgruppe satt ned av Vegdirektoratet diskutert problemstillinger knyttet til hest i trafikken, etter at to jenter på 11 og 13 år mistet livet, da de ble påkjørt av en bil under kjøring med hest og sulky på Bjørkelangen i 2014.

Gruppen foreslår blant annet å åpne enkelte gang- og sykkelveier for hester, og at det blir innført en aldersgrense på 16 år for å ri eller kjøre hest i trafikken.

Det foreslås også at staller og rideskoler pålegges å gi bedre opplæring i reglene. Om det vil være en form for fører- eller rytterkort, fremkommer ikke i forslaget.

Etter trafikkreglene regnes hester som kjøretøy, uavhengig om de kjøres, leies eller blir ridd.

Antallet ulykker med hest i trafikken synes å være underrapportert i offisielle statistikker. Mens politiet rapporterer om to-tre tilfeller i året, viser en forskningsrapport fra Nord universitet at det derimot årlig inntreffer et tresifret antall ulykker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer