Engangsgrill

Vil ha forbud mot denne

Brannvernforeningen ut mot populært produkt.

FORBUD: Foreningen skjønner at det er fristende og enkelt å bruke engangsgrill, men nå ønsker de forbud. Foto: Sara Johannessen Meek/NTB
FORBUD: Foreningen skjønner at det er fristende og enkelt å bruke engangsgrill, men nå ønsker de forbud. Foto: Sara Johannessen Meek/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste av oss har vel benyttet engangsgrill for å grille en pølse eller to på tur i skogen eller i parken. Nå vil Norsk brannvernforening ha et totalforbud mot produktet.

Brann

Mellom 15. april og 15. september er det generelt bålforbud her til lands. Dette gjelder også engangsgriller. Avdelingsleder for samfunnsansvar, Maria Bræin Faaberg tror mange ikke er klar over dette.

- Det skaper en del misforståelser. Dette er jo ikke et bål, men åpen det er åpen ild, og kan være like farlig, sier hun til DinSide og legger til at uproposjonalt mange branner skyldes bruk av engangsgrill.

Hun peker på at en brukt engangsgrill kan være vanskelig å ta med seg hjem.

– Da blir den ofte liggende i skogen, og man tror man har slukket den. Det kan blusse opp igjen og vi får brann.

Hun peker også på at det er miljøproblem.

– Vi har jo snakket om dette i noen år. Jeg tror med klodens tilstand vi har nå, så er nok både politikere og folk mer klare for et slikt forbud.

Frykter nytt skogbrannår

For Vestland, Rogaland og Østafjells er det nå oransje farevarsel for skogbrann. Oransje betyr «stor fare».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer