Det skyldes at et forbud kan bidra til å få ned antallet branner i skog og mark og er et godt bærekraftig grep.
- Vi ønsker oss et forbud mot engangsgriller. Først og fremst på grunn av brannfaren, men det er også viktig å ta et ansvar for miljøpåvirkningen dette produktet har. Med et forbud vil vi bli kvitt et miljøproblem og bidra til bærekraft, sier administrerende direktør Rolf Søtorp i en pressemelding.
Mellom 15. april og 15. september er det generelt bålforbud i Norge. Søtorp tror at mange ikke vet at bålforbudet også omfatter engangsgrillen.
- Ved å innføre et forbud unngår man misforståelser og helt unødvendige branner. Vi føler oss trygge på at et forbud vil bidra til færre branner. Ved feil bruk skal det lite til før varmen fra en engangsgrill antenner brennbart underlag som for eksempel tørt gress og skogbunn.

Ikke bruk den
Videre trekker han fram at engangsgriller kan bli tent på nytt etter de er slukket. Det skal gjøre at engangsgrillene er vanskelig å kvitte seg med på en sikker måte.
- Vi har forståelse for at det er enkelt å benytte engangsgrillen, men vi mener produktet har utspilt sin rolle. Det finnes gode alternativer som ikke forsøpler, og i perioden med bålforbud bør man velge mat uten bruk av åpen ild, sier Søtorp.